Kultúra

Most ön is támogathatja az Átriumot egy kaparós sorsjeggyel

A kultúrtao eltörlése után kaparós sorsjegyek formájában várja a támogatást az Átrium, írja a hvg.hu. A színház Facebook-posztban kérik a nézők segítségét:

Hogyan szerezhetnek nézőink állami támogatást az Átriumnak? Adományozzon mindenki sorsjegyet színházunknak, mi szívesen…

Közzétette: Átrium – 2019. január 3., csütörtök

„Hogyan szerezhetnek nézőink állami támogatást az Átriumnak? Adományozzon mindenki sorsjegyet színházunknak, mi szívesen kaparunk érte!” – olvasható az Átrium Film-Színház Facebook-oldalán. A budapesti intézmény Margit körúti épületében felállítottak egy dobozt, abba dobhatják a látogatók a megvásárolt sorsjegyeket.

„Kinyitáskor erről jegyzőkönyvet veszünk fel, felírjuk a sorszámukat, majd lekaparjuk a szelvényeket. A nyerteseket beváltjuk és befizetjük az Átrium számlájára. Így valaki 300, 500, 1000 (attól függ, mennyibe kerül a sorsjegy) árán hozzájuttathatja az Átriumot 10000, 100000, 1000000… (amennyi a nyeremény) forinthoz az állami szerencsejáték-alapból. Így végül is állami támogatáshoz jutunk nézőink által. Köszönjük előre is Fortuna-fokozatú támogatóinknak!”

Ahogy mi is megírtuk, az Átrium – számos más kulturális intézménnyel együtt – azért került nehéz helyzetbe, mert megszűnik az előadó-művészeti tao intézménye. Ehelyett az állam a költségvetésből nyújt majd támogatást az előadó-művészeti szervezeteknek. A 37,4 milliárd forintos keretből pályázat útján juthatnak majd pénzhez az érintettek.

Kiemelt kép: Marjai János / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik