Kultúra

Sinkovits Imre családja majdnem hajléktalanná vált az ’56-os forradalom után

Sinkovits Imre lánya, Sinkovits Marianne a Best magazin friss számában megjelent interjúban mesél arról többek között, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie családjának az 1956-os forradalom után.

„Apuka nem kapott munkát, anyukám tartotta el a családot. Annyira szegények voltunk, hogy már a lakbért sem tudtuk fizetni, és ki akartak lakoltatni minket.”

Hogy Sinkovitsék nem lettek hajléktalanok, az Fényes Szabolcs zeneszerzőnek köszönhető.

„…minden összespórolt pénzét, nagyjából tízezer forintot odaadott a szüleimnek, hogy fizessék ki a tartozásaimat. Nem tudom, manpság lenne-e olyan ember, aki minden vagyonát odaadná egy bajba jutott barátjának…”

Sinkovits Marianne emellett beszélt még arról, hogy színész édesapja rengeteg munkája miatt szinte csak hétvégén látták egymást, ezért a vasárnapi ebéd náluk olyannyira szent volt, hogy senki sem hiányozhatott róla. Ez a családi összetartás mindennél fontosabb volt számukra, az ünnepeken sem az ajándék volt a fontos, hanem hogy együtt voltak.

Később aztán az unokák is részesei lettek ezeknek a családi együttléteknek és közös ünnepléseknek, a színész imádott velük lenni és mesélni nekik Sinkovits Marianne szerint.

„Ráadásul nem minden gyerek mondhatja el magáról, hogy maga Törp papa mesélt neki…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik