Kultúra

Geoffrey Rush állítólag zaklatta az Orange Is the New Black színésznőjét

A legújabb #MeToo botrány szerint egy ausztrál színésznőt, Yael Stone-t az Oscar-díjas Geoffrey Rush zaklatta. A történteket a New York Times írta meg, amire azóta Rush is reagált. A hétvégén nem ez az első hasonló hír, Jennifer Lawrence neve újra előkerült a Harvey Weinstein-üggyel kapcsolatban.

Harvey Weinstein azzal dicsekedett, hogy lefeküdt Jennifer Lawrence-szel
Újabb gyomorforgató történet került elő a Weinstein-ügyben: egyik áldozata arról számolt be, hogy a producer azzal dicsekedett, lefeküdt Jennifer Lawrence-szel, akinek ezért indult be a karrierje.

Stone állítása szerint 2010-ben egy ausztrál produkció, a Diary of a Madman próbája alatt közeledett felé a színész, amit ő igyekezett elutasítani. Állítólag Geoffrey Rush szexuális tartalmú üzeneteket küldött a kolléganőjének, arra kérte, hogy vegye le a ruháját, táncoljon pucéran, majd olyan is előfordult, hogy az öltözőjében pihenő Yael Stone-t látogatta meg teljesen hívatlanul, és a cikket idézve erős szexuális utalásokat tett az érintésével. Egy díjátadón pedig egy tükröt használt, hogy végignézze, ahogy Stone zuhanyzik. A színésznő elmondta, hogy esze ágában sem volt korábban beszélni az esetről:

Mit csináltak volna? Kirúgják Geoffrey-t, és megtartanak engem?

Fotó: Christopher Polk/Getty Images for Turner

Nem ez volt az első alkalom, hogy a színészt hasonlóval vádolják. 2015-ben az ausztrál Daily Telegraph írta meg, hogyan zaklatott egy másik színésznőt, de Geoffrey Rush perrel válaszolt. Yael Stone ekkor emailen kereste meg Rusht, viszont ő nem is válaszolt. „Rengetegszer voltam már ebben a sydney-i öltözőben sok tehetséges színésszel és sok fantasztikusan tehetséges bohóccal. Olykor az emberek úgy megnevettettek, hogy alig bírtam levegőt venni, de ehhez soha senkinek nem kellett elővennie a péniszét.”

Rush egy közleményben reagált a történtekre, inkorrektnek találta a cikket, és szerinte sok mindent kiragadtak a kontextusból. Ennek ellenére bocsánatot kért, és hangsúlyozta, hogy soha nem akart a viselkedésével kellemetlenséget okozni.

(Vulture)

Kiemelt kép: Rich Fury/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik