Kultúra

Csernus Imre: Kulcsfontosságú a szülőkről való érzelmi leválás ahhoz, hogy ne legyünk zűrös viszonyokban

A már a Spektrum Home-on is látható Elviszlek magammal legújabb epizódjában Csernus Imre volt D. Tóth Kriszta vendége. A sokakat megosztó pszichiáter új könyve kapcsán ült be beszélgetni, aki többek között mesélt traumatizált gyerekkoráról, apja őt ért bántalmazásairól és arról, hogy nem szeretne rá hasonlítani.

„Tudom azt, ő hogy élt és nem szeretnék olyan életet élni, mint ő, bizonyos szempontból. Nem teljesedett ki, de ezért nem is tett meg mindent. Voltak próbálkozásai. Orvos lett, de nem született úgymond orvosnak. Racionális beállítottságú ember volt, racionális dolgokkal akart foglalkozni” – mondta Csernus, aki azóta már megbocsátott két és fél éve elhunyt apjának.

Szó esett még ezen kívül a párkapcsolatokról is, mellyel kapcsolatban Csernus megemlítette, szerinte a szülőkről való érzelmi leválás ténye az egyik legfontosabb dolog ahhoz, hogy ne legyen az ember zűrös viszonyokban.

D. Tóth azon kérdésére, hogyhogy nincsen gyermeke, Csernus elmondta, hogy feleségével megbeszélték, ha jön, jön, ha nem, nem, de mivel ott két gyerek is született egy előző kapcsolatból, a pszichiáter valamennyire megéli így az apaságot.

Kiemelt kép: Zih Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik