Kultúra

Nagyon érdekelte a magyarokat, hogy tönkreteszi-e a kapcsolatokat az őszinteség

Egyedül A Grincs előzte meg a mozikban egy hétvége után a BÚÉK című filmet a Filmforgalmazók Egyesületének adatai alapján. Az olasz Teljesen idegenek nyomán készült remake azt járja körbe, hogy mennyire tesz jót egy kapcsolatnak, ha mindent tudunk egymásról. Szilveszter este mindenki kitette a telefonját az asztalra, hogy egy komplett baráti társaság tudja meg egymás titkait. Nem egy szimpla vígjátékról van szó, a BÚÉK dramedy, azaz a humor mellett van is mondanivalója. Összesen 36 ezer 840 néző volt kíváncsi a BÚÉK-ra, ami nagyon jónak számít a magyar filmek körében, és több mint 53 millió forintos bevételt jelent. Csak A Grincs című animációs film szárnyalta túl Goda Kriszta filmjét a maga 95 ezer nézőjével – Amerikában több mint 15 millió dollárt hozott ~(4,2 milliárd forint).

Nem becsülöm le a magyar közönséget, van igény a fajsúlyos vígjátékokra
Goda Kriszta rendezővel beszélgettünk az új filmjéről, a BÚÉK-ról, és a közönségfilmek helyzetéről, és a történelmi filmek lehetséges sorozatgyártásáról.

A film rendezőjével készült interjúnkban Goda elmondta, hogy igenis vállaltak kockázatot a remake-kel, és megmaradt az üzenet is. Mi szintén dicsértük a filmet, egyedül a happy endet vitattuk, ami Goda Kriszta szerint nem is annyira happy, mint amennyire annak tűnik.

Az eredeti lezárása azért is válthatott ki ennyi vitát, mert sokan nem értették. Nagyon érdekes és jó megoldás volt, eléggé bírtam, de mivel mi egy remake-et csináltunk, szerettünk volna ettől eltérni. Nem tudom, hogy nevezhetem-e egyáltalán a BÚÉK végét happy endnek. De úgy voltam vele, hogy nem igaz az az állítás, hogy az őszinteség óhatatlanul lerombol minden kapcsolatot. Az már érvényesebb, hogy van, ahol az embereknek tiszta vizet kell önteniük a pohárba. Egyes kapcsolatokat pedig valóban tönkretesz az őszinteség, mert olyan visszavonhatatlan hibák történtek, olyan egymással szemben elkövetett bűnök, hogy nincs jövője a kapcsolatnak.

Filmben Szávai Viktória, Mészáros Béla, Bata Éva, Hevér Gábor, Lengyel TamásTörőcsik Franciska és Elek Ferenc tűnnek fel. Minden egy helyszínen játszódik egy szilveszteri vacsora alatt, egy veszélyes játék közben.

A múlt heti bemutatókat nézve a nálunk is forgatott Robin Hood jócskán lemaradt kevesebb mint 21 ezer nézővel, és az Amikor lehunyod a szemed című thrillerre sem mentek el 5 ezernél sokkal többen.

Kiemelt kép: InterCom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik