Kultúra

Luc Bessont már kilenc nő vádolja szexuális zaklatással

Júliusban írtunk róla, hogy Luc Besson francia rendezőt négy nő is szexuális zaklatással vádolja, többek között Sand Van Roy színésznő, aki azt állítja, Besson még a kétezres évek elején megerőszakolta őt.

Bár Besson Van Roy vádjait tagadja, a Hollywood Reporter cikke szerint már 5 újabb áldozat vádolja az Ötödik elem és a Leon, a profi rendezőjét szexuális zaklatással.

A francia rendőrség nyomozása még tart az ügyben, így egyelőre nem sok mindent lehet tudni a részletekről. A Mediapart oknyomozó iroda jelentette meg, melynek központi szereplője Besson egyik korábbi asszisztense, akit megfenyegetett, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen vele. Ez háromszor is előfordult az asszisztens szerint, emellett pedig számos zaklatással kapcsolatos történetről is mesélt, melyet kollégáinak is elmesélt annak idején, így azok meg tudták erősíteni azt a Mediapartnak.

A kilenc áldozat között van Besson két egykori diákja is, az EuropaCorp cég egyik volt alkalmazottja és Karine Isambert producer is, akit 1995-ben egy hotel szobában rendezett castingon zaklathatott a rendező.

Kiemelt kép: PATRICK SEEGER / DPA / dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik