Kultúra

Végre videóban is láthatjuk az első leszbikus szuperhőst

A CW még augusztusban jelentette be, hogy az ausztrál modell-színész, Ruby Rose (Orange is the New Black) fogja alakítani Batwomant, aki először az Arrowverse hőseit felvonultató Elseworlds-epizódokban tűnik majd fel, később pedig önálló sorozatot kap.

Batwomant most végre nemcsak képen, hanem egy rövid videóban is láthatjuk:

Bár Batman neve többször is elhangzik, ő végül nem jelenik meg a videóban, csak Batwoman és Arkham, aki fontos szerepet fog játszani a szuperhősök találkozásában.

Ruby Rose többször is nagyon lelkesen nyilatkozott szerepével kapcsolatban.

„Kibújt a Denevér a zsákból, én pedig izgatott és lekötelezett vagyok. Valamint érzelmileg is összeborultam… mert ez volt a gyerekkori álmom. Ez olyasmi, amiért meghaltam volna, hogy TV-n láthassam, amikor az LMBT-közösség fiatal tagjaként úgy éreztem, senki sem képvisel ebben a tv-ben, és emiatt egyedül éreztem magam. Köszönöm mindenkinek. Köszönöm istennek” – írta még augusztusban Instagramján a magát genderfluidnak, azaz egyik nemhez sem tartozónak valló színész.

A Batwoman 2006-os megjelenése vízválasztó volt a képregénykultúrában, mert címszereplője volt a DC-univerzum egyik első nyíltan homoszexuális karaktere, spinoffja pedig az első LMBTQ-szuperhőst felvonultató karakter. Ez azért ironikus kicsit, mert a figurát azért hozták létre az ötvenes években Batman szerelmeként, hogy eloszlassák a denevérember melegségéről szóló pletykákat.

Az Elseworlds-epizódok a következő sorrendben debütálnak a CW műsorán: Flash – A villám (december 9.), A zöld íjász (december 10.) és Supergirl (december 11.).

Kiemelt kép: Youtube / 9 Media

Ajánlott videó

Olvasói sztorik