Kultúra

Budapesten is megtekinthető a rekordáron elkelt David Hockney-festmény

Néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy 90,3 millió dolláros rekordáron (ennyit még sosem fizettel élő művész alkotásáért) kelt el David Hockney 1972-ben festett, Pool with two figures (Medence két alakkal) című festménye a Christie’s New York-i árverésén.

A kép pénteken Budapesten is megtekinthető lesz a Glassyard Galériában, írja az Index. Nem, sajnos nem kézzel fogható változatban, hanem VR-szemüvegben, de az sem rossz azért.

A Walter’s Cube a képzőművészeti kiállításokat virtuális térben bemutató alkalmazása tavasz óta elérhető, a Glassyard Galéria kiállítása is így jön létre. A múzeumok és galériák kiállításainak digitalizálásával foglalkozó alkalmazás a kiállítótereket VR-szemüveggel virtuálisan bejárható terekké alakítja át. Ezzel lehetővé válik, hogy a kiállításokat időtől és tértől függetlenül bármikor megnézhessük.

A Glassyard kiállításán a Walters’ Cube applikáció segítségével a New York-i Metropolitan Múzeum 2017 novembere és 2018 februárja között látható Hockney-tárlatot járhatjuk majd be.

Kiemelt kép: Jack Taylor/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik