Kultúra

Budapesten lép fel a Pantera egykori énekese

1998-ban, először lépett fel Budapesten a Pantera. Azóta sok minden történt a metálzenekar körül. 2003-ban feloszlottak, majd két tag, Dimebag Darrell gitáros és Vinnie Paul dobos is meghalt. Most kiderült, hogy a Rockmaraton jóvoltából 2019 nyarán Budapestre jön az együttes énekese, Phil Anselmo, aki kizárólag Pantera-számokat ad majd elő, írja az Index.

A Panterát 1981-ben alapította Vinnie Paul és Dimebag Darrell, majd Rex Brown basszusgitáros is csatlakozott hozzáju. Phil Anselmo 1986-ban került az együttes élére mint énekes.

Az együttes belső feszültségek miatt 2001-ben szüneteltette a működését, végül 2003-ban hivatalosan is feloszlottak. 2004-ben egy koncerten egy 25 éves férfi azóta sem ismert okból agyonlőtte Dimebag Darrellt, Vinnie Paul pedig 2018-ban halt meg szívelégtelenség miatt.

Néhány nappal a Rockmaraton bejelentése előtt, Philip H. Anselmo and the Illegals nevű zenekara koncertjén Anselmo kijelentette , hogy a két alapítótag emlékére kizárólag Pantera-dalokból álló műsort fognak játszani.

Kiemelt kép: Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik