Kultúra

Meghalt Vinnie Paul, a Pantera dobosa

54 éves volt.

A Rolling Stone számolt be róla, hogy 54 éves korában elhunyt Vinnie Paul amerikai zenész, dalszerző és dobos, a Pantera és a Hellyeah metálzenekarok egyik alapító tagja.

Pault péntek éjjel találták meg holtan Las Vegasban, a halálának oka egyelőre nem ismert. Halálhírét a Pantera hivatalos Facebook-oldalán jelentették be.

Vincent Paul Abbott aka Vinnie Paul has passed away.Paul is best known for his work as the drummer in the bandsPantera…

Közzétette: Pantera – 2018. június 22., péntek

 

Teljes nevén Vincent Paul Abbott 1964-ben született a Texas állambeli Abilene városában és zenélni az 1980-as évek elején kezdett. 1981-ben a testvérével, Darrell Lance Abbott-tal, művésznevén Dimebag Darrell-lel, továbbá Terry Glaze énekessel és gitárossal, valamint Tommy D. Bradford basszusgitárossal közösen megalapította a Panterát, amelyben az együttes 2003-as feloszlásáig zenélt.

A Pantera után az Abbott fivérek megalapították a Damageplan nevű zenekart, amely azonban csupán egy évig működött, miután 2004. december 8-án az egyik fellépésükön agyonlőtték Dimebag Darrellt.

Öccse halálát követően Vinnie Paul közel két évig nem zenélt, majd aztán 2006-ban csatlakozott a hozzá hasonlóan más együttesekben már megfordult Chad Gray énekeshez, Greg Tibbett és Tom Maxwell gitárosokhoz és a Damageplanben is játszó Bob Zilla basszusgitároshoz és közöse létrehozták a Hellyeah nevű formációt. Paul egészen haláláig ebben az ún. heavy metal supergroupban dobolt.

Kiemelt kép: Getty Images/Mike Pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik