Kultúra

A Legendás állatok a Harry Potter-univerzum legkevésbé nézett filmje

Bár az amerikai mozikban tarolt, mégis igaz, hogy ennyire rosszul még nem rajtolt J.K. Rowling varázsvilágának egyetlen filmje sem.

A Legendás állatok – Grindelwald bűntettei a nyitó hétvégén 62 millió dolláros (14,7 milliárd forintos) jegyárbevételt hozott – írta iparági becslésekre hivatkozva a Variety.com, és ez 12 millióval kevesebb, mint amit a Legendás állatok-sorozat első része produkált. A sorozatot készítő Warner Bros. stúdió ettől még nagy reményekkel tekinthet az ország határain túlra, ahol már 191 millió dollár értékben vettek jegyet a fantasyre, bár az összes Potter-film közül ennek volt a leghűvösebb kritikai fogadtatása is. A stúdió ötrészesre tervezi a J.K. Rowling varázslóvilágában, évtizedekkel Harry megszületése előtt játszódó sorozatot. A filmet úgy tűnik, hogy a kínai mozinézők menthetik meg, akik ebből 37 és fél millió dollárt hoztak.

A Legendás állatok már rég nem dedós mese
Persze az első filmben is volt mélység is, sötétség is, de a második rész olyan élesen váltott át drámára és horrorra, hogy nem győztük kapkodni a fejünket.

A toplista második helyét szerezte meg a Universal karácsonyi témájú családi klasszikusa, A Grincs. A gonosz zöld szörny meséje újabb 38 millió dollárt tett a film amerikai jegyárbevételéhez, amely így 126 milliósra nőtt. A magyar nézők december 6-ától láthatják. A Fox Freddie Mercuryról szóló Bohém rapszódiáját továbbra is szeretik az amerikai nézők, a harmadik helyet jelentő hétvégi 15 millióval már 127 millió dollárt hozott Észak-Amerikában.

A Paramount ezen a hétvégén kezdte vetíteni 3286 észak-amerikai moziban az Instant család című vígjátékát, melyben a főszereplő gyermektelen házaspár – Mark Wahlberg és Rose Byrne alakítja őket – úgy dönt, örökbe fogadnak egy tinédzsert, akivel azonban két kisebb testvér is érkezik. A szívmelengető családi film 14,7 millió dollárt hozott a hétvégén, ezzel a toplista negyedik helyére jutott. A magyar mozik január végén kezdik vetíteni.

A Steve McQueen rendezte Nyughatatlan özvegyek is ezen a hétvégén került a széles nyilvánosság elé. A krimit 2805 amerikai mozi kezdte játszani, készítése mintegy 40 millióba került és 12,5 millió dollárt hozott, ezzel az ötödik legsikeresebb lett. A Nyughatatlan özvegyek egy 80-as évekbeli brit filmsorozat, az Özvegyek (Widows) nyomán készült, amelyben gyászoló nők követik el a néhai férjeik által kitervelt rablást. A filmben Viola Davis, Cynthia Erivo, Michelle Rodriguez és Elizabeth Debicki alakítja az özvegyeket, akik mellett Liam Neeson, Daniel Kaluuya, Colin Farrell, Robert Duvall és Jacki Weaver is szerephez jutott. A magyar mozik november 22-től játsszák.

(MTI, Variety)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik