Kultúra

Gáspár Laci és Puskás Peti veszekedésétől volt hangos az X-Faktor

Szombat este kicsivel több mint egy hónapnyi előválogató után elindult az X-Faktor azon része, amikor már nem a bénákat röhögjük ki, nem repülnek mikrofonok Radics Gigi felé, hanem elvileg a legjobbak énekelnek. Az már más kérdés, hogy leeshet-e az állunk a Megasztárral együtt tizenöt évnyi tehetségkutató után. Már vagy százszor kitárgyaltuk, hogy az X-Faktor inkább a realityre erősít rá, de azért ne menjünk el a produkciók mellett, mégiscsak a tizenegy (egy énekes feladta) versenyzőt kell néznünk este nyolctól reklámokkal együtt majdnem éjfélig. Volt itt minden több mint három órán át: új szabályok, Kiss Ramóna, három kieső, AK26 Hiróval – akik még a végén a YouTube után a kereskedelmi tévéket is beveszik ByeAlex segítségével – és egy felhívás, hogy már lehet jelentkezni a következő castingra. Igen, 2019-ben is lesz X-Faktor.

Amíg Vastag Csabák jönnek az X-Faktorból, addig biztos, hogy lesz folytatás
Egy kis X-Faktor-történelem. Végigvettük, hogy kiket köszönhetünk a tehetségkutatónak Vastag Csabától Opitz Barbiig.

Ja, és a mentorok. Őket aztán nem lehet kihagyni. Gáspár Laci és ByeAlex elbújhattak Radics Gigi mellett – a turbánnal szó szerint –, aki Eva Mendesbe oltott Beyoncénak öltözött a most nagyon menő bekunkorított babahajakkal. De Puskás Peti mindenkin túltett a félgarbóval kombinált bilincses selyeminggel. A bajusszal, a D&G koppintással olyan volt, mint a család állandó fura bácsija, akinek azt is megbocsájtjuk, hogy mindig lejárt csokival érkezik a szülinapokra, és ott a pipa a zsebében. A másik verzió, hogy egy maffiacsalád legfiatalabb tagjának bőrébe bújt, aki a fél karját odaadná, hogy közel üljön a tűzhöz, de mindig bezárják a lakásba az akciók előtt. A pecsétgyűrűt meg kilopta az apja fiókjából, és tudja, hogy baj lesz még ebből az adás után. Puskás Peti inge az egyik legjobb- és izgalmasabb dolog az X-Faktorban, úgyhogy van miért várni a következőt, és követeljük együtt a kordbársonyt a jövő hétre.

Fotó: RTL Klub

Az új szabályokkal próbálja az RTL Klub felkavarni az évadot, idén elhozták az élő műsorba a székfoglalót, és a nézők nagyobb szerephez juthatnak. Négy üres hellyel indult az X-Faktor, a zsűri a biztos székekbe ültette az énekeseket, de amikor megtelt mind, a nézők szavaztak másfél percig (néha mondjuk szerverhibát írt ki az RTL24 app), hogy ki álljon fel. Ezzel a rendszerrel foglalta el például az USNK Urbanovics Vivien helyét. A szék nélküli versenyzők a veszélyzónába kerültek, és végül hárman estek ki:

Urbanovics Vivien, Balog Janó és Ölveti László.

Az X-Faktor hamar megszabadul a mezőny nagy részétől, összesen öt élő adás lesz, és egy hónap múlva kiderül a nyertes közülük: Arany TímeaTamáska Gabriella, Kurokava Taka, Kovács Pál, Szekér Gergő, Stolen Beat, USNK, Ricky and the Drunken Sailors.

Fotó: RTL Klub

Nagyon furcsa volt látni, hogy most éppen Puskás Peti vette fel a legszigorúbb zsűritag szerepét, összehúzott szemekkel mérte végig a produkciókat, és többször szembe ment a többiekkel. Urbanovics Viviennél össze is kaptak Gáspár Lacival, aki azt is találta mondani, hogy

egy zenész biztos hallotta volna.

A vita itt nem ért véget. Puskás Peti megelégelte, hogy Gáspár többször botfülűnek titulálta, és Szekér Gergőnél eltört a mécses. A két mentor egymásnak esett, illetve főleg Puskás utasította vissza, hogy nem dolgozták ki a dalt, és igenis hallja a hangnemeket, nem Gáspár Laci az egyetlen zenész a pult mögött. Az alábbi Mester Tamás-dal váltotta ki az elképesztő indulatokat.

Urbanovics Vivienre visszatérve viszont benne legalább volt valami izgalom, de nehéz azzal versenyezni, ha valaki a hang mellett – vagy anélkül – igazi celebalapanyag. Lehet, hogy a Stolen Beat mutatott már jobbat a mostani fellépésnél, de azért azt nem lehet róluk elmondani, hogy van bennük erő. Az egyetlen, ami eszünkbe juthat, hogy most már nem verset dolgoznak fel, mint a Kávészünet a Csillag születikben, hanem Hiro párizsos számát forgatják ki. Ilyenkor az a csavar, hogy más dallamot kap az a pár sor, hogy „elvittelek volna Párizsba, készült volna rólunk pár Insta, de végre nem vagyok veled pánikba, elvisellek, ha van pálinka.” Szombaton a KFT Afrikájával jöttek amúgy.

Fotó: RTL Klub

A leginkább a bluesos Ölveti László itta meg a levét a trendnek, elvégre őt már nem fogják tízezrek követni az Instagramon. Jó, az igaz, hogy nem tudott mit kezdeni zenekar vagy gitár nélkül a színpadon, de azért inkább ezer Ölveti László, mint egy Arany Tímea. De talán jobb, hogy nem ment tovább, az X-Faktor másról szól.

Fotó: RTL Kulb

Az X-Faktor arról szól, hogy megismerjen a közönség egy izgalmas vagy fájdalmas hátteret, és hozzon lájkokat egy-egy előadó. Amit utálhatnánk, de el kell fogadnunk, hogy abszolút jogos, ebből él a kertévézés. Máskülönben hamar elfelejtjük a neveket. Hogy ez ne így legyen, az RTL Klub mindent megtesz: nem lepődnénk meg, ha a saját anyjuk nem ismerne rá a versenyzőkre, az élőkön olyan átalakuláson mentek keresztül. Hárman viszont visszatérhetnek a normális hétköznapokba, a jövő héten nyolcan mennek neki az X-Faktornak.

Ami még történt:

  • Balog Janónak nem volt fülese, nem hallotta magát, de ettől még a zsűri nem kímélte
  • Urbanovics Vivien belül hatvanévesnek érzi magát
  • Gáspár Laci nagyszerűt salsázott a saját versenyzőjére, Urbanovics Vivienre
  • szerintem ByeAlexen nem Michael Kors óra van, hanem Gucci
  • a Stolen Beatet sok lány követte Instán, de igyekeznek mindenkinek válaszolni, van remény
  • Arany Tímea maximalista
  • ByeAlex kicsit byealexesítette az USNK-t, hashtagekről rappeltek, és Krúbi ugrott be, ott húznak így a sorok végén
  • Kovács Pál egy ideig biztonságban tudhatta magát, de Tamáska Gabriella kitúrta a székéből
  • A Ricky and the Drunken Sailorsnek utolsó pillanatban nem engedélyezték a számukat, így egy L.L. Junior klasszikust, a Raggamoffint (ha minden igaz, a másodikat) rockabillyzték el, és mindenki elájult tőle
  • A Ricky and the Drunken Sailors Arany Tímeát állította fel
  • A négy biztos továbbjutó Tamáska Gabriella, a Stolen Beat, az USNK és a Ricky and the Drunken Sailor voltak
  • Kiss Ramónának könnyes volt a szeme a kiesőknél
Fotó: RTL Klub

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik