Kultúra

Havas Henrik: Ami ebben az országban zajlik, ahhoz képest az én ügyem semmi

Havas Henriket egy évvel ezelőtt távozott viharos körülmények között az ATV-től, miután a csatorna hivatalos vizsgálatot tartott a műsorvezető zaklatási ügyei miatt. Havas most interjút adott a Story magazinnak, amiben arról is beszélt, hogy sosem érezte magát igazán tévésnek, ezért nem is hiányzik neki, és volt műsorát sem nézi.

Nemrég a Pozsonyi úton egy ismerősömmel kávézgattunk, épp ez került szóba. Mondtam neki: ha nekem megint hetente kétszer kellene Kunhalmi Ágnessel beszélgetnem, főbe lőném magam. Pár másodperccel később valaki megfogta a vállamat: Kunhalmi Ágnes volt. “Tanár úr, nem zavarom?” – kérdezte. Korábban tanítottam, és jóban vagyunk. Mondtam neki, hogy nem, épp magát emlegettük. Elmeséltem, mi hangzott el, jót nevetett rajta

– mondta Havas, aki az ATV-vel szemben pert is indított, amelyben 20 milliót követel korábbi csatornájától, amiért azt a látszatot keltették, hogy a belső vizsgálat elmarasztalta a zaklatási ügyben. De ez sem izgatja különösebben, hiszen szerinte a mai közállapotokat tekintve ez a kérdés már a kutyát sem érdekli.

Ami ebben az országban folyik, ahhoz képest az én ügyem semmi.

Az interjúban szó esik többek között Havas készülő könyvéről, a rádiózás hanyatlásáról, gimis költői sikereiről, és arról is, hogy telt a nyara, valamint, hogy mennyire megviselte édesanyja és Aczél Endre halála.

Kiemelt kép:  Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik