Közélet
Budapest, 2015. október 3.
Havas Henrik újságíró a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesület (KARD) fórumán, a budapesti Selyemgombolyító Rendezvényházban 2015. október 3-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Havas Henrik távozik az ATV-től

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 12. 18. 16:49

Az ATV lezárta a belső vizsgálatot Havas Henrik ügyében. Az ATV nem kívánja meghosszabbítani a műsorvezető 2017. december 31-én lejáró szerződését – írta hétfői közleményében a tévécsatorna.

A műsorvezetőt azt követően függesztette fel az ATV, hogy hivatalos vizsgálat indult Havas zaklatási ügyei miatt. A tévést előbb Baukó Éva, majd Molnár Anikó vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket. A műsorvezető az Index információi szerint azt elismerte, hogy küldött Baukó Évának egy vibrátort, mert azt gondolta, hogy az vicces.

Havas olyannyira lekerült a képernyőről, hogy a műsorait sem ismételték. Ennek valószínűleg az volt az oka, hogy előkerült egy három évvel ezelőtti felvétel, amelyen az látható, hogy a Hal a tortán adásában Görög Zita felháborodva utasítja rendre a mellette ülő Havas Henriket, aki állítása szerint többször hozzáért a combjához. A felvételen Havas visszakérdez, hogy mikor ért a modell combjához, amire Görög Zita annyit válaszolt, hogy az autóban végig. Bár Havas többször elnézést kért, Görög Zita sértőnek nevezte az újságíró viselkedését.

A botrány kirobbanását Havas egy néhány nappal ezelőtti interjújában a kormányközeli médiának rótta fel. Azt mondta:

a magyar közvélemény pontosan tudja, hogyan vásárolta fel a magyar médiát a Fidesz holdudvara. Övéké a TV2, a Bors, majdnem az összes megyei lap, felvásárolták az Origót létrehoztak egy csomó egyéb felületet, a PestiSrácok-tól a 888-ig. Na, ezek után csodálkozik valaki, ha beindult ez a gépezet?

Görög Zitával kapcsolatban annyit mondott, hogy öt napon át együtt forgattak, Görög Zita mellett a másik női szereplő Sütő Enikő volt. Havas hozzátette, hogy „ha valaki veszi a fáradságot, hogy megnézze a műsort, láthatja, hogy a két női szereplő szerepet játszott”. De ezzel szerinte nincs semmi baj, ezek a műsorok így készülnek.

Van az úgy, hogy az ember kénytelen nemet mondani a nőknek! Aztán ezek a nők, akik hoppon maradtak, piszkosul tudnak gyűlölködni.

Hozzátette, hogy „egyetlen nőt se akar megbántani, de ha a sértett nőket sorba állítanánk, a sor innen a Pozsonyi úttól elérne a Kálvin térig”.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.