Kultúra

A X-Faktornak egy hónap múlva már vége is, mintha sose lett volna

A szombati élő show előtt tartott sajtótájékoztatón a legnagyobb bejelentés mindenképpen az volt, hogy egy versenyző, Nagy Krisztián azelőtt távozott – másodjára –, hogy igazán az X-Faktor része lett volna. Az énekes a bejátszó szerint nem tudta kezelni a hirtelen jött figyelmet, a rosszindulatú kommenteket és megjegyzéseket, úgyhogy végül otthagyta Puskás Peti csapatát. Mindez a héten történt, szóval a készítők nem egészítették ki a fiúkat, eggyel kevesebben fognak énekelni a nyolcadik (!) X-Faktor végső győzelméért. A ráadás, hogy tavaly pontosan ugyanez történt Naggyal, bejutott, nem bírta, és feladta.

Egy énekes máris feladta az X-Faktort
Szombaton lesz az első élő show, és eggyel kevesebben versenyeznek.

Összesen tizenegyen (énekes vagy zenekar) küzdenek meg egymással:

olyan gyorsan hullanak majd a döntősök, hogy egy hónap múlva vége is az egész X-Faktornak.

Az előválogató ugyanannyi ideig tart, mint régen, csak az élő műsor rövidült le annyira, hogy az első adásban már hárman (Nagy Krisztián miatt eggyel kevesebben) kiesnek a táborból átvett székes forduló után. Az énekesek egy sikeres produkció után ülhetnek le az először biztonságot jelentő székekbe, de a nézők még kihajíthatják őket. Azt a kreatív igazgató, Herman Péter is elmondta, hogy sokkal nagyobb szerepet kapnak a nézők az eddigieknél, ötödik mentorként funkcionálnak.

Galéria
25+ és Radics Gigi: Balog János, Ölveti László, Taki Yuki Kurokawa. Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Az eddigi évadokhoz képest nem ismerjük meg olyan hosszan a lehetséges nyerteseket. Ahogy egyre gyorsabb döntünk arról, hogy tetszik-e nekünk az adott videó vagy sorozat, úgy az X-Faktorban az RTL Klub is kevesebb időt hagy az énekesnek. Valakit vagy azonnal megkedvelünk, vagy mehet a levesbe.

Hogy most a felgyorsított tempó – bár ez majd az élők után jobban látszik –, vagy a szerencsés casting és a mikrofondobáló, valahol befutott lány az oka, azt nem tudjuk, de az X-Faktort piszkosul nézik. Már most egy százalékkal jobb közönségarányt hoz, mint tavaly (harminc feletti számokkal aratnak, ami elég ritka). Olyan pofátlanul utasít maga mögé mindenkit szombat esténként – meg úgy az összes műsort a héten – a show, mintha nem nyolc éve néznénk végig az egészet újra és újra. Erről a témáról már Herman Péterrel is beszélgettünk, és egy külön cikkben is foglalkoztunk az X-Faktor töretlen sikerével.

Az egész TV2 elbújhat az X-Faktor mögött
A nézettségi adatok alapján a Szenzációs négyes csúnyán megbukott a Sztárban sztárral szemben.

Egyszerűen egy valóságshow-ként kell nézni, ahol a sorsok számítanak leginkább. Idén is lesznek lány- és fiúcsapatok Gáspár Lacival és Puskás Petivel, a zenekarok ByeAlexszel és a 25 pluszosok Radics Gigivel. A műsorvezető Kiss Ramóna lesz, a háttérműsort pedig Szabó Zsófinak adták.

Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik