Kultúra

Tarlós nem ért egyet azzal, hogy az államtitkár berendeli a fővárosi színházak igazgatóit

Ahogy arról már írtunk, megszűnik jelen formájában az előadó-művészeti szervezetek tao-támogatása. Gulyás Gergely akkor elmondta, a tao-pénzt nem veszik el, csak egy módosított szisztéma alapján osztják. A Népszavában olvasható, hogy L. Simon László, az országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke a Keljfeljancsi című rádióműsorban beszélt arról, hogy a színházak pénteken tárgyalnak Fekete Péter kulturális államtitkárral arról, miképp pótolhatja és csatornázhatja be a színházi szakma azt a mintegy 40-50 milliárd forintot, ami eddig tao formájában érkezett.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy Tarlós István főpolgármester nem ért egyet az erről szóló kormányzati elképzeléssel. Tarlós azt szeretné, ha a budapesti színházak erről nem is beszélgetnének a kormány államtitkárával.

„Tarlós István folyamatosan egyeztet a megoldásról a TAO-pénzek ügyében L. Simon Lászlóval, a főpolgármesternek, az az álláspontja, hogy Fekete Péter ne rendelgesse be a fővárosi színházak igazgatóit magához” – mondta el Szűcs-Somlyó Mária, Tarlós István kommunikációs munkatársa a Népszavának.

A lap információi szerint a megbeszélésre a minisztérium csak a kiemelt és nemzeti előadó-művészeti szervezetek képviselőit invitálta a Nemzeti Színházba, a független és magán társulatok nem kaptak meghívást a konzultációra.

Kiemelt kép: Kovács Tamás / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik