Kultúra

Oscar-díjra gyúr az Avicii összeomlását megörökítő film

Az Európában 2017 végén bemutatott és a Netflixre is felkerült Avicii: True Stories című film készítői az amerikai premiert csak mostanra időzítették, direkt azért, hogy részt vehessen a jövő évi Oscar-versenyben, írja a Variety. Az idén áprilisban, 27 évesen öngyilkos lett Tim Bergling az európai premier idején még javában élt, de a Levan Tsikurishvili által rendezett film még inkább felértékelődött a tragikus sorsú svéd DJ halála miatt.

Avicii addig terhelte a szervezetét, amíg a stressz ki nem készítette
A Tim Berglingről szóló dokumentumfilm pontosan bemutatja, hogy milyen az, amikor valaki addig feszíti a húrt, amíg már késő. Közel ezer buli pár év alatt, elviselhetetlen stressz, és folyamatos utazás: ezek emésztették fel a DJ-t.

Az Avicii: True Stories Avicii 2016-os visszavonulása után debütált, és pont azt mutatja meg, hogy a turnéktól már jóval a halála előtt kikészült DJ-nek előbb kellett volna visszavonulnia.

„Ha tehetséges vagy, akkor egy nagy gépezet részévé válsz, amely sok problémát hoz. Még sikeresebbnek kell lenned, még több csúcsot kell megdöntened: mindig csak többet, többet és többet. Az emberek halálra dolgozzák magukat, és ez nem egészséges. Valakinek szólnia kell egy ponton, hogy állj meg, különben elfeledkezel magadról” – mondta Tsikurishvili, aki Avicii barátja volt.

A Magyarországon is töbször fellépő Bergling holttestére az ománi Maszkatban találtak április 20-án. Az alkohol-és drogproblémákkal küzdő DJ egy széttört borosüveg egyik darabjával vágta fel az ereit.

Kiemelt kép: Pedro Fiuza / NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik