Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok november 9-11.között.

Mozi

A Bohém rapszódiától ne várjunk sok drámát, a film sokkal inkább egy show-elemekkel teletűzdelt zenei élmény, igaz, a jobbik fajtából. Rami Malek briliáns Mercuryként, a kortalan dalok elsodorják a nézőt, de a film egyáltalán nem lett hű Freddie Mercury emlékéhez.

A Bohém rapszódiát ne nevezzük Freddie Mercury-filmnek, mert nem az
A Queen- és/vagy Freddie Mercury-filmként beharangozott Bohém rapszódia monstre PR-anyagként végezte, amit csak a hibátlan zene ment meg. Jó buli, nagyon jó, de méltatlanul kamuzik. Kritika.

A Rami Malek (Freddie Mercury) főszereplésével készült film a Queen 1970-es megalakulásától kezdve a feltörésükön át egészen az 1985-ös Live Aid koncertig követi majd az együttes történetét.

Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody), brit-amerikai zenés filmdráma, 134 perc, értékelés: 6/10

Kiállítás

Megnyílt a felújított Szépművészeti Múzeum, és ismét látható hetven év után a Román Csarnok. Több mint három éven át felújítás alatt álló múzeum mintegy 15 ezer négyzetméternyi alapterületen újult meg. Állandó kiállításának megújult egységei az ókortól a barokkig tekintik át az egyetemes és magyar képzőművészet történetét. További információk a múzeum honlapján.

Fesztivál

November 8-án egy butik sörfesztivállal indul a Danubius Hotel Gellért Márton Napi borfesztiválja. Budapest egyik legszebb szecessziós, a XX. század történelmét végig kisérő épülete, királyok, politikusok, filmsztárok kedvenc szállodája korlátlan italfogyasztással és Michelin-csillagos fogásokkal is készül a Márton-napra. A „nulladik napon” válogatott sörökkel készülnek, másnap pedig 100 borász 11 borvidékről érkezett borait lehet megkóstolni.

https://www.facebook.com/HotelGellert/posts/10156820838184357

Pénteken és szombaton “afterpary” zárja a napokat, előzőn az Anna and the Barbies, majd másnap a Maszkura és a Tücsökraj zenéje.

További információk és jegyek: www.borfesztivalgellert.hu

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Lassan elfogynak a jegyek a Diótörőre. Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része az Operaházban. A mesebalett az Operaház felújítása miatt az Erkel Színházban látható.

Jegyek és előadások menetrendje a jegy.hu oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik