Kultúra

A horror érdekelte igazán a magyarokat a hétvégén

Csak úgy, ahogy az amerikai piacon, nálunk is a horror ment egy nagyot a mozikban a Filmforgalmazók Egyesületének hétvégi eredményei alapján. A Halloween tarolt, az eredeti film 40 évvel későbbi folytatására több mint 40 ezren voltak kíváncsiak, és a bevétel meghaladta a 37 millió forintot.  A dobogón még mindig ott a Venom Tom Hardyval, pedig október 4-én mutatták be a Pókember egyik ellenségét. A holdra szállásról és Neil Armstrongról szóló film Ryan Goslinggal bezzeg csak a harmadik október végén 24 ezer nézővel.

Most majd Ryan Goslingnak is adnak egy Oscar-díjat
Az első ember ezért készült. Meg azért, hogy helyrehozza Amerika megtépázott nemzeti öntudatát. Kritika.

Az Egyesült Államokban szintén a Halloween és a rettegés vitt mindent. A sorozatgyilkos és az egyszer megmenekült áldozat, Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) története érdekelte Halloween közeledtével az embereket, még akkor is, ha ez volt kint a film második hétvégéje. 32 millió dollárt (~9,1 milliárd forint) termelt, az összbevétel viszont már 126,7 millió dollárnál (~36 milliárd forint) tart, ami a tízmillió dolláros büdzséhez képest elég szép profit.

Egyetlen férfi maradt a háznál, ő is meg akar ölni
A Halloween idei folytatása tulajdonképpen a családon belüli erőszakról szól. Kritika.

Ami még érdekes lehet, hogy a második hétvége után a Nagypál Orsi filmje, a Nyitva összesen lassan 30 ezer nézőnél tart (27,5 ezer).

SZEX – és most, hogy megragadtuk a figyelmét, nézze meg a Nyitva című filmet
Hármas-, sőt, négyesszex is akad, de nem csak ezért érdemes megnézni Nagypál Orsi első nagyjátékfilmjét: a Nyitva okos is, kedves is, miközben vicces sem felejt el lenni.

Kiemelt kép:  UIP-Duna Film

Ajánlott videó

Olvasói sztorik