Kultúra

Apáti Bence balettigazgató lett

Pénteken számoltunk be arról, hogy bár a társulat a jelenlegi vezetőt, Lőrinczy Györgyöt választotta, az Emmi minisztere a bírálóbizottság javaslata alapján végül a legkevesebb szavazatot kapó Kiss B. Attila operaénekest választotta meg az Operettszínház új igazgatójának. Kiss az M5 Kulturális Híradójában beszélt terveiről.

Megvan az Operettszínház új igazgatója
Kiss B. Atilla váltja Lőrinczy Györgyöt.

Mindennek helyet kívánok adni, ami érték. Olyan műveknek és olyan műfajnak is, amely még nem körvonalazódott, még nem született meg, megrendeljük, létrehozzuk

– nyilatkozta az új igazgató, majd hozzátette, hogy ahhoz, hogy a hungarikumnak számító magyar operettek, a dalművek, magas szinten létrehozott musicalek és „a frissen komponáltatott művek magas színvonalon jöjjenek létre, komoly szakmai műhelyekre van szükség, ezeket kívánom megteremteni”, írja a 444.hu.

Ennek keretében Kiss B. balettigazgatónak nevezte ki Apáti Bence balettáncost, a Magyar Idők főmunkatársát, akit többek között a HírTv-s és EchoTv-s politikai műsorok állandó szereplőjeként is ismerhetnek a nézők.

Kiemelt kép: Vajda János / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik