Kultúra

Az RTL Klub magáénak érzi a győzelmet

Azt már hétfőn összefoglaltuk, hogy hogyan sikerült a TV2 első igazán erős hete a konkurenciáéhoz képest, de az RTL Klub most egy újabb közleményben rakta ki a Nielsen adatai alapján, hogy állnak eddig (a teljes képért érdemes elolvasni a TV2 múlt heti számait is).  Ami érdekes lehet az az, hogy az online, az RTL Most adatait szintén megtudtuk a csatornától. A sima nézettségi számok csak a tévét figyelik, de azért – főleg a fiatalabb generáció a 18-49-ből – talál más platformot, ha annyira érdekli az X-Faktor.

Az egész TV2 elbújhat az X-Faktor mögött
A nézettségi adatok alapján a Szenzációs négyes csúnyán megbukott a Sztárban sztárral szemben.

Az RTL Klub csak a kereskedelmileg fontos 18-49-et gyűjtötte most ki, és összefoglalták, hogy a Survivor első 18 epizódja nyerte a sávját, és átlagosan 18,2 százalékos közönségarányt hozott. A Nyerő páros még magasabb, 23,5 százalékos közönségarányt ért el. Online streamen a Survivort átlagosan majdnem 36 ezren nézték vissza, a Nyerő párost meg csaknem 30 ezren.

Az se túl nagy meglepetés, hogy A mi kis falunk népszerű volt a maga 29,5 százalékos közönségarányával, de még így sem érte el a nagyon sokadik X-Faktor számait. Amikor A tanár bemutatója előtt interjúztunk Herman Péter kreatív igazgatóval, akkor rákérdeztünk, hogy miért nem unalmas még a show:

Az a helyzet, hogy nehéz elengedni a tehetségkutató műfaját, mert a mai napig a legnézettebbek egyike. Az ember úgy érzi, hogy ebben nincs több, aztán megnézed a nézettségi adatokat: lehet, hogy mindenki fikázza, de igazából ezt nézik a legtöbben. Te kereskedelmi tévéként nem teheted meg, hogy nem csinálod, ha egyszer ilyenek a számaid.

A számaik meg jók, nagyon jók, az első válogatónál 34,3 százalék volt a közönségarány, a másodiknál pedig magasabb, 35,5. Ha így haladunk, és amíg repülnek a mikrofonok, életünk végéig lesz X-Faktor. Online több mint 161 ezer nézőt érdekelt az X-Faktor átlagosan, ami a tévében sem olyan rossz.

X-Faktor: Radics Gigihez hozzávágta a mikrofont az egyik induló
Ha egy kicsit távolabb dob, akár csúnya baleset is lehetett volna a vége.

Amiről viszont nem beszélt az RTL Klub, az mondjuk a vasárnap, hogy a Szenzációs négyes a szezon bukása, ha úgy vesszük, itt nincs mit kitenni az ablakba. A legutóbbi adás 10,7 százalékos közönségaránnyal zárt, míg a Sztárban sztár a második legnézettebb műsor lett az X-Faktor mögött 18-49-ben. Továbbra is sikeres, ha a hazai énekesek parókát húznak.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik