Kultúra filéző

A Burger King azt akarja, hogy rémálmaink legyenek a hamburgerüktől

Mint minden évben, úgy Amerikában idén Halloweenkor is különleges meglepetéssel rukkol elő a gyorsétteremlánc. A Burger King hétfőn dobja piacra a Nightmare King fantázianévre hallgató, új hamburgerét.

A „kísérteties szendvics” grillezett marhahúst, egy szelet ropogós csirkét, olvasztott Amerikai sajtot, szalonnát, krémes majonézt és hagymát rejt egy zöld, szezámmagos bucira pakolva. Nem, nem félreolvasás, valóban zöld színű zsemlét álmodtak meg a gyártók.

A Burger King sajtóközleményében a következő olvasható a Nightmare Kingről:

„Tudományos tanulmányunkhoz több mint 10 éjszakán keresztül figyeltünk meg 100 résztvevőt (vagy nevezzük őket áldozatoknak?), akik Nightmare Kinget fogyasztottak az éjszakai lefekvés előtt. Az orvosok és a tudósok a kísérletben résztvevők különböző jelzéseit megfigyelve, mint pulzusszám, agyi aktivitás és lélegzet, felismerték, hogy a kísérletben résztvevők éjszakáját élénk álmok kísérték.”

„A korábbi tanulmányok szerint a lakosság négy százaléka tapasztalt rémálmot ezen éjszakák során. De a Nightmare King fogyasztása után a tanulmányból kapott adatok azt mutatták, hogy a rémálmok előfordulása 3,5-szeresére nőtt” – nyilatkozta Dr. Jose Gabriel Medina, a tanulmány vezető orvosa.

Bár komoly és félelmetes kicsengése van a közleménynek, azért letesztelnénk, igazak-e a benne leírtak. Sajnos, erre nem biztos, hogy sor kerül, egyelőre úgy tudni, csak Amerikában fogják árulni a rémisztő hamburgert.

(USA Today)

Kiemelt kép: Gérard Houin / BELGA MAG / BELGA

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik