Kultúra

Gesztesi Károly és Freddie női ruhában rémálmainkban se jöjjön elő!

Elindult a TV2 örökös reménysége, az a produkció, amivel az RTL Klubot meg tudják szorongatni vasárnaponként. Most a Szenzációs négyes a kihívó, aminél ugye tudjuk, hogy rezeg a léc: néha ÉNB Lali táncol törölközőben, máskor  Oszvald Marika pankrátorkodik maszkos férfiakkal. A Sztárban sztár meg az a műsor, aminél az is beadja a derekát, aki mérföldekre kerüli a tévét, és már húz a másik szobába, ha meghallja a TV2 szignálját. Aztán jön Papp Szabi, Majka, Gesztesi Károly egy újrahasznosított Dollyként, és muszáj nézni. Még mindig üt. Csak azt ne mondták volna a beharangozóban, hogy

Kállay-Saunders András belesápad Ed Sheeran bőrébe. 

Ez már a hatodik évad, ugyanaz a recept, és már az előzőnél is attól féltünk, hogy nincs itt annyi celeb, akin  parókában lehet röhögni. Valahonnan mégis előtúrták Torres Danit, meg a rég eltemetett, és nagyot bukott Star Academy győztesét, Szőcs Renátát, és kész a mezőny. A zsűri megint tízből tíz, Papp Szabi folyamatosan remekül szórakoztatja magát, és közben minket, ő az a tag, aki nem tudja elmondani a vicc csattanóját, mert annyira csapkodja a térdét és kapkodja a levegőt a nevetéstől. Majka minden poénjával szúr párat az előtte magassarkúban és harci díszben álló énekesekbe, Liptai megvédi az elesettet, felszólal a bénáért, az igazságos jótevő, aki akkor vág oda, amikor igazán szükségünk van rá, akkor hozza fel Gesztesinél a gyerektartást élő adásban, amikor a volt férje már a földön feküdt az előző kommentektől, és egy türkiz selyem kalapban topog a színpadon. Ez a Sztárban sztár lelke, annyira bennfentes, hogy a néző is úgy érzi, hogy Majkáékkal együtt ül, mintha ő mondhatná otthonról a következő poént. Stohl Andrást szintén ki kéne találni, ha nem lenne: Stohl a zsűriben az érettségi bizottság elnöke, a szigorú magyar tanár, aki a létező összes magyar verset tátogja a diákokkal, és még egy vesszőt is ordítva javít, de a szerenádon bezzeg haverkodik a diákokkal.

Majka és Papp Szabi. Fotó: TV2

Az első adásban

  • Pintér Tibor volt a Twisted Sister
  • Szőcs Renáta Rúzsa Magdi
  • Hien Britney Spears
  • Gesztesi Károly Dolly
  • Torres Dani Antonio Banderas
  • Burai Krisztián Dér Heni
  • Odett Madonna
  • Völgyesi Gabi Chubby Checker
  • Freddie Tina Turner
  • Tovai Reni Thalia
  • és Kállay Saunders András volt Ed Sheeran

Mindenkit fölösleges szétszedni, a versenyzők kisebb hányada nem ugrotta meg az első akadályt, és csak kóválygott a színpadon a saját hangján. Aki viszont nem maradhat ki, az például Pintér Tenya. Nyugodtan elfelejthetné a lovas színházat, és lehet örök Sztárban sztár-tag, vagy jelentkezhet RuPaul műsorába, nagyszerű drag queen lehetne belőle. Pintér Tenyát nem lehetett megtalálni a maszk mögött, és meggondolhatná, hogy visszatérjen a nyolcvanas évekhez, hogy ekkora hajkoronát növesszen dauerrel, ahogy kell.

Galéria
Gesztesi Károly és Pintér Tibor. Fotó: TV2

A Sztárban sztárban kétféleképpen lehet elnyerni a zsűri meg a közönség szívét: vagy hülyét csinálsz magadból, elengeded a feszengést, és őszintén pisiled össze magad a nevetéstől a zsűrivel együtt, vagy olyan produkciókban viszed el a pontokat, amiből nem lehet viccet csinálni, és muszáj nagyot énekelni. Hát Gesztesi Károly nem tartozott egyik kategóriába se, ő még az Isztambul roppant bonyolult szövegét is felírta a kezére, mégsem felejtjük el soha a büdös életbe a szerelését, és ahogyan zavartan állt a végén Till Attila mellett, mint aki nem tudta, hova szerződött. Persze a férfiaknál mindig ott volt, és ott is marad az az aduász, hogy viccesebbek női ruhában, mint a nők talpig szőrrel a fejükön és a testükön. Éppen ezért lesz a halálunkig emlékezetes Gesztesi vagy a fehérneműben, kissé zavartan flangáló Burai Krisztián Dér Heniként. Ilyen büszkén még senki se viselte a boxert harisnyakötővel.

Aztán ott voltak az olyan melléfogások, mint Torres Dani, akinek valamelyik nagyon kreatív szerkesztő azt tanácsolta, hogy legyen megint Banderas, és azzal a dallal nyerjen, amivel akkorát aratott pont tíz éve a Megasztárban. Kétszer nem lehet ekkora mázlija a latin dallamokkal, és most a kamugitározással. Nem elég, hogy meghempergett a barnítóban, és lófarokba kötötte a parókát.

Nem Torres volt az egyedüli túlszolizott énekes, Freddie Tina Turnerként anyáink azon barátnőit testesítette meg, aki erőnek erejével akarja magához láncolni a fiatalságát, és a fő receptje nem is az egészséges életmód, hanem a 30 éve is jól bevált frizura, illetve a megújítható szolibérlet. Freddie tényleg birodalmi lépegetőként haladt előre a színpadon, és nem hagyta, hogy leigázza bárki, ő ma eldöntötte, hogy jó nő lesz, csak a végén paródia sikerült a darabos Tina Turneréből.

Az egyik legnagyobb tapsot Völgyesi Gabi kapta Chubby Checkerként. Tényleg rendben volt, és ne felejtsük soha, hogy a Sztárban sztárban a sminkesek és maszkmesterek legalább olyan fontos szereplők, mint az énekesek, és a legjobb produkció is könnyen rémálommá válhat. Csak úgy, mint pár hete az RTL Klubon, ahol Chucky vagy a fűrészes bábu lett Micheal Jacksonból Szalay Bencéék szíves közbenjárásával.

Az RTL Klub övön aluli ütést mért a nézőkre
Nem csoda, hogy Szabó Simon törölközős produkciója után még a stúdióból is kirohant a Szenzációs négyesben. Ilyen bizarr valamit rég láttunk, de Alföldi Róbert legalább visszatért a képernyőre.

Szóval a maszkmesterek végzik a nagy melót mondjuk akkor, amikor Kállay Saundersből Ed Sheerant faragnak: egy vörös hajú brit csávót a szomszédból. Gyakorlatilag semmi közös nincs a két emberben, mégis sikerült egy Harry Potter-szereplőt csinálni Kállay Saundersből, egy Harrybe oltott Ron Weasley-t. Erről szól ez az egész, nem véletlenül szavazták meg az első helyre vasárnap a pizsamájával együtt. És az utolsó tanulság, hogy több Papp Szabit a kereskedelmi tévékbe! Pontosan ilyen hangulatra van szükség egy szórakoztató műsorban, nincs finomkodás – mondjuk az talán erős volt, hogy Till Attila lehóemberezte Tolvai Renit –, nincs a zsűri és a mezőny egymás fenekében, és nyugodtan kiszedhetnének pár reklámblokkot Majkáék javára.

Kállay Saunder András. Fotó: TV2

Egyre izgalmasabb, hogy mi lesz karácsonyig az eredmény, a TV2-nek megérte-e befektetni annyi pénzt, amennyit nem szégyellnek, vagy Andy Vajnéknak majd felkopik az álluk a szezon végén. Elsőre azt mondanám, hogy a Szenzációs négyes el fog hasalni a Sztárban sztárral szemben, de az X-Faktorral még szépen visszahozhatják a hétvégét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik