Kultúra

Nem fog az idő a Jóbarátokon a kritikák ellenére sem

Kicsit homofób, kicsit rasszista, de azért imádjuk, és most a rendezője is megvédte.

Bár már viszonylag rég véget ért az 1994-2004-ig futó Jóbarátok, a Netflix januárban bejelentette, hogy elérhetővé teszik a sorozatot streaming szolgáltatásán. Az utóbbi időkben azonban a lelkes reakciók mellett számos kritikát kapott a széria. Ahogy arról már mi is írtunk, sokan illették olyan kritikákkal a sorozatot, miszerint az rasszista, homofób és nőgyülölő.

A sorozat rendezője, Kevin S Bright persze tiltakozott az őket érő kritikák ellen, szerinte a hat jóbarát története kiállta az idő próbáját, ebből is látszik szerinte annak sikere.

“Egyszerű, mindennapi történetekről szól, amihez mindeki könnyen kapcsolódni tud, mert a mi életünk is hasonló szituációkból áll. Ha valamit megváltoztatnék a sorozatban, az annyi lenne, hogy többet reflektálna arra, mi történik a világban. Mást nem, mivel egy univerzális történetről van szó”  – olvasható a Digital Spy cikkében Bright véleménye, aki szerint mi sem bizonyítja jobban, hogy a Jóbarátok kiállta az idő próbáját, mint az, hogy a Netflixen is népszerűnek bizonyult mind a 10 évad.

Kiemelt kép: Getty Images / Handout

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik