Kultúra

Szexuális zaklatás miatt börtönbüntetést kapott Bill Cosby

Miután áprilisban szexuális zaklatásban bűnösnek találta a bíróság Bill Cosbyt, kedden 3-tól 10 évig tartó letöltendő börtönbüntetésre ítélte az amerikai komikust.

Cosbynak azért kell börtönbe mennie, mert 2004-ben begyógyszerezte és szexuálisan zaklatta Andrea Constandot. A bíró, Steven T. O’Neill a keddi ítélethirdetéskor azt mondta, hogy Cosby nagyon súlyos bűncselekményt követett el és eljött az idő, hogy feleljen miatta.

A hétfői tárgyalási napon az ügyész azt mondta, hogy Cosby egyáltalán nem mutatott megbánást, ugyanakkor a színész védőügyvédje a 81 éves Cosby idős kora és vaksága miatt azt kérte, hogy háziőrizetben töltse le a büntetését.

A bíróság nem csak börtönbüntetést szabott ki, de a határozata szerint

Cosby ezentúl hivatalosan is regisztrált szexuális erőszaktevő lesz, erről a tényről a lakókörnyezetében mindenkit értesítenie kell, továbbá élete végéig tanácsadásra kell járnia. 

Bill Cosby eddig szabadlábon védekezett, mert kifizette az 1 millió dolláros óvadékot, de ha a színésznek valóban börtönbe kell vonulnia, a döntés kihirdetése után azonnal rabosíthatják.

(CNN)

Kiemelt kép: Europress/Bastiaan Slabbers/NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik