Kultúra

Ed Sheeran jön a Szigetre

Jövő nyáron érkezik a brit popsztár, aki videóban üzent is a magyaroknak.

A Facebook-oldalán jelentette be a Sziget, hogy 2019-ben Ed Sheeran lesz a fesztivál headlinere.

Az eddig három albumot kiadó, négyszeres Grammy-díjas brit énekes és dalszerző az első napon fog koncertet adni a Szigeten, amelyet jövőre augusztus 7 és augusztus 19 között rendeznek.

Több mint egy éve tárgyalunk Sheeran ügynökségével és nagy öröm, hogy ilyen hamar bejelenthetjük őt. Sheeran első magyarországi koncertjét a Szigeten adja és rajtunk kívül is csak egy fesztiválon lép fel jövőre a stadionkoncertek mellett

– mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

A 28 éves énekes az elmúlt években ért fel nemzetközileg a csúcsra, tavaly mát ő volt a világon a legtöbb lemezeladást produkáló zenész. Számait több milliárdszor nézték meg a YouTube-on. Az egyik legnagyobb slágerévé vált Shape of You klipje önmagában már csaknem négymilliárd megtekintésnél jár.

Sheeran mostanáig már több mint száz zenei elismerést kapott, a Grammy-szobrok mellett nyert már négy Ivor Novello-díjat, öt Brit Awardsot, hat Billboard Awardsot és 2017-ben a Brit Birodalom Rendje tagjai közé került, utóbbit a zenészi eredményei mellett a jótékonysági tevékenységéért érdemelte ki.

A Sziget bejelentését követően érkezett is egy videó, amelyben Sheeran megüzeni, hogy jön a fesztiválra:

A 2019-es Sziget Fesztiválra október 1-én 10 órakor indul a bérletek értékesítése.

Kiemelt kép: Getty Images/Dave J Hogan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik