A Staropramen Ízművek Konyhastúdió nyár végi záróeseményének a Kert Bisztró adott otthont, ahol a már a kampány során bevált formula szerint az egyik házigazda, Serényi Zsolt főzte a vendég előadó, Tóth Vera személye ihlette menüt, mialatt a zenei házigazda Delov Jávor és a Random Trip jammelt az énekesnővel. A korábbi randevúkhoz képest újdonság volt, hogy ezúttal vendégek is belekóstolhattak, hogy milyen, amikor az étel és a zene tökéletes harmóniában vannak.
Az est tematikája a disznótoros volt, amit Tóth Vera tapolcai kötődése ihletett, a fogásokhoz a vendégek pedig az ételekhez ízharmóniában leginkább illeszkedő Staropramen sört kóstolhatták.
Az előételként felszolgált különleges kis szendvicseken májas és véres hurka karikák, valamint malac rilettet tálaltak a házigazdák, a marinált vöröshagymával még különlegesebbé téve azt. A fogáshoz négyféle Staroprament: Premium-ot, Dark-ot, Granát-ot és Unflitered-et kóstolhattak azok, akik ezt a szeptember 5-i koraestét a Staropramen Ízművek Konyhastúdióban töltötték.
A vacsora kezdetén Tóth Vera és Jávor beszélgettek az ételekről, illetve arról, hogy miért is a disznótoros lett az est központi fogása. Ezt követően mindketten először fakanalat, majd mikrofont ragadtak és egy egyedi, kifejezetten az este ihlette koncerttel lepték meg a vendégeket.
A koncertet a főétel követte, ami frissen sült tócsni volt tejföllel, paradicsommal, salátával és kétféle sajttal megszórva valamint levesben főtt csirke, zöldségek és pirított disznóbőr salsa. Az ételhez egy Staropramen Gránát társult.
A titok a zene és az ízek tökéletes fúziója
A Staropramen az Ízművek Konyhastúdió kezdeményezéssel bemutatja, hogy a sör, a zene és a fogások hogyan reagálnak, milyen hatással vannak egymásra. A kampány mindenkit arra buzdít, hogy engedje szabadjára a kreativitását a konyhában, az elkészült ételt, pedig egy jó társaságban, egy korsó Staropramennel élvezzék. Az elkészült zenék, a teljes adásvideók, illetve a receptek a Staropramen Youtube csatornáján és saját weboldalán érhetőek el.