Kultúra

James Francót akasztani viszik, de már megszokta

Merthogy ez többször is meg fog esni vele a Coen fivérek új westernjében, amelynek itt az első előzetese.

Tizenegy évvel a négy Oscar-díjjal kitüntetett Nem vénnek való vidék és nyolccal A félszemű után idén ismét westernt forgatott Hollywood ünnepelt testvérpárja: Ethan és Joel Coen, akiknek a Netflix égisze alatt készült a The Ballad of Buster Scruggs című filmje. A hétvégén véget ért 75. velencei filmfesztiválon debütált és ott a legjobb forgatókönyvnek járó díjat begyűjtő alkotásnak megjelent az előzetese.

Az eredetileg tévésorozatnak tervezett, ám végül egy különleges antológiafilmmé gyúrt The Ballad of Buster Scruggs hat különböző történetet ötvöz, melyek a western műfaja előtt tisztelegve a zsáner kliséi és változatos karakterek, illetve komikus párbeszédek érik egymást. A történetekről egyelőre vajmi keveset tudni, mindenesetre az már az előzetesből is kiderül, hogy az egész nagyon hangulatos lesz.

Ahogyan az már a kedvcsinálóból is kiderül, legújabb produkciójukhoz Coenék (szokásukhoz híven) ismét valóságos sztárparádét verbuváltak: a főbb szerepekben az egyaránt Oscar-jelölt James Franco és Liam Neeson, továbbá Zoe Kazan, Brendan Gleeson, Stephen Root és Tim Blake Nelson láthatóak.

A The Ballad of Buster Scruggs november 16-án fog elérhetővé válni a Netflixen.

Kiemelt kép: Annapurna Pictures/Netflix

Ajánlott videó

Olvasói sztorik