Kultúra

Felkavarta Rékasi Károlyt a Barátok közt forgatása, többször is könnyekben tört ki

A Barátok közt forgatásán kellett újraélnie Rékasi Károlynak három évvel ezelőtti balesetét: a sorozat története szerint karaktere, Bartha Zsolt súlyos motoros balesetet szenved, ami hasonló módon folyik le, mint a színész való életbeli tragédiája. Rékasi csak elképesztő nehézségek árán bírta leforgatni a jeleneteket, a Bors információi szerint többször is szünetet kért, és a könnyeivel küszködött.

A sztori ezen eleme csak azután került be a forgatókönyvbe, miután a színész is áldását adta arra, hogy a valós események alapján írják meg a sorozatot, viszont csak a forgatáson jött rá, mit is jelent a kamerák előtt újrajátszani az eseményeket:

Csak később derült ki, hogy mit is kavart fel bennem. Megélni újból a valós fájdalmakat, átélni újra és újra, hogy vannak már dolgok az életben, amire nem vagy már alkalmas, megélni újra, hogy mindent elveszítesz a környezetedből, és ez mind megtörtént a való életben is, nagyon nehéz.

– nyilatkozta a színész.

Rékasi 2015 nyarán szenvedett motorjával balesetet a XXII. kerületben, egy autóssal karambolozott. A színész napokig kómában hevert, és medencéjén, valamint törzsén is komolyan megsérült. Lábát többször kellett műteni, a leginkább érintett végtagja örökre rövidebb lett. Az esettel kapcsolatban jelenleg is bírósági eljárás folyik.

Kép: Manek Attila/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik