Kultúra

Több száz bevándorló tiltakozott Trump ellen Amerika egyik legnagyobb díjátadóján

Tegnap rendezték meg New York-ban az MTV Video Music Awardsot, ahol az év legjobb videóklipjeit díjazták. A díjátadó szinte sosem múlik el megkérdőjelezhető előadások, valamint bűnronda ruhák nélkül, idén viszont egy megindító, erősen politikai kiállásnak is szemtanúi lehettünk.

A Logic és Ryan Tedder által előadott One Day című szám alatt számos bevándorló, illetve családtagjaik léptek színpadra “Mi mind emberi lények vagyunk” feliratú pólóban, amit még megtámogatott a színpadon rappelő Logic “B*szd meg a falat” szavakat viselő felsője, ami egyértelmű utalás Donald Trump amerikai elnökre, és az általa a mexikói határra tervezett falra.

Ha akadt volna még bárki, akinek nem tiszta, milyen üzenetet akartak közvetíteni az előadók, számukra egy sajtóközleményt is kiadtak, amiben azt írták, hogy az akció célja az,

hogy tiltakozzunk  Trump kabinetjének kegyetlen és embertelen eljárásai miatt, ami családokat szakít szét, gyermeket választ el szüleiktől, és még mindig több száz embert tart távol egymástól.

A teljes előadás itt nézhető meg:

Az elnök maga nem kommentálta az eseményeket. Az USA-ban jelenleg az éjszaka közepe van, tehát nem lenne teljesen meglepő, ha pár órán belül, szokása szerint hajnalban fakadna ki az elnök Twitteren az őt ért sérelem miatt.

Díjazták az év legjobb zenés videóit - ők voltak az MTV VMA nyertesei
Aratott Childish Gambino, de Cardi B, valamint Beyoncé és Jay-Z formációja is szépen szerepelt.

Kép: Kevin Mazur/WireImage

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik