Kultúra

Jackie Chan mozgássérülteknek adományozta könyvét, ami arról szól, milyen jól tud kung fuzni

Ismét jótékonykodott Jackie Chan, de ezúttal nem jött össze neki olyan simán a dolog, mint általában. A hongkongi sztár ugyanis önéletrajzának 50 ezer példányát adományozta a Kínai Mozgássérültek Szövetségének, amit sokan sértésnek vettek, tekintve hogy a könyv fő témája az, hogy a színész hogyan használta ki testi adottságait és harcművészetekben való jártasságát a szórakoztatóiparban.

A hírről Chan az egyik legnagyobb kínai közösségi oldalon, a Weibon adott hírt, és hamarosan feldühödött kommentelők ezrei estek neki a sztárnak: véleményük szerint az akció inkább szólt a kérkedésről, mint a hivatalos okról, ami az volt, hogy közelebb hozzák az olvasás élményét a szegény családokban élő mozgássérült kínaiakhoz.

Ha te is mozgássült volnál, és úgy érted volna el a sikereidet, azt megérteném; de így csak a kérkedésről szól a dolog, mi köze ennek a fogyatékkal élőkhöz? Szégyen!

– szidta a színészt az egyik felhasználó.

Sok mással együtt ő is úgy gondolja, hogy nincs értelme egy olyan könyvet adni mozgássérültek kezébe, ami arról szól, hogyan tud valaki kung fuzni, és ez cseppet sem segít a rászorulókon.

Kép: Rob Kim/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik