Kultúra

Szétesőben az új Star Trek-film, Hollywood két legnagyobb sztárja tehet róla

Gyűlnek a fellegek a negyedik Star Trek film felett: a J. J. Abrams által újraindított, a klasszikus szereplők kalandjait feldolgozó filmes széria új része azért került veszélybe, mert a főszerepeket alakító Chris Pine és Chris Hemsworth azért hátráltatják a tárgyalásokat, mert a stúdió új szerződést akar ajánlani nekik, aminek fejében kevesebb gázsit kapnának a filmért, mint amennyit az eredeti dokumentumok kimondanak.

Tulajdonképpen nem annyira meglepő, hogy a két színész ragaszkodik a magasabb fizetéshez: jelenleg mindketten az ipar legnagyobb sztárjai között vannak, Hemsworth Thorként, míg Pine a Wonder Woman Steve Trevorjaként gyűjt be csillagászati összegeket a nagy stúdióknál. A Star Treket gyártó Paramount szerint viszont ez a film nem sorolható egy kategóriába a DC-s és a Marveles szuperhősfilmekkel, valahol meg kell húzni a határt a költségvetésben. Ehhez járulhat hozzá az, hogy a sorozat előző darabja, a Mindenen túl nem teljesített olyan jól a mozipénztáraknál, mint a sorozat első két része: 185 milliós költségvetéséhez képest mindössze 383 milliót hozott a konyhára.

Pine a főszereplő James Kirk kapitányként térne vissza a filmben, Hemsworth pedig a karakter apját játszaná (a színész ezt a szerepet az első filmben alakította, mindössze néhány percben). A két szereplő valószínűleg egy időutazós kavarás során találkozna, az apa-fiú dinamika lenne a film gerince. Éppen ezért gyakorlatilag az alapoktól kellene újjáépíteni az egész projektet, ha a két színész nem vállalná el.

Már csak azért is jó lenne, ha túlélné a sorozat a tárgyalásokat, mert nagyon úgy néz ki, hogy annak egyik jövőbeli darabját Quentin Tarantino fogja rendezni. A többi színész, köztük Zachary Quinto, Zoe Saldana, illetve Simon Pegg úgy néz ki, visszatérnének a következő részekre is.

Kép: Paramount

Ajánlott videó

Olvasói sztorik