Kultúra

A Star Trek írói csinálnak sorozatot A Gyűrűk Urából

Holott még három évet kell várni az Amazon A Gyűrűk Ura-sorozatára, a projekt körül már eddig is óriási volt a hírverés J. R. R. Tolkien fantasyjának népszerűsége okán, valamint azért is, mert az öt évadosra tervezett széria minden idők legdrágább sorozata lehet: a stúdió 250 millió dollárt vert el csak a jogok megvásárlására, és a projekt első köre minden valószínűség szerint összesen 1 milliárd dollárba fog kerülni.

Eddig csak pletykák keringtek a sorozat készítésében részt vevő személyekről, illetve annak pontos történetéről, most azonban végre megtudtunk egy konkrétumot, mégpedig azt, hogy fő írók és producerek a korábban a Star Trek: Mindenen túlon és a Godzilla vs Kongon is dolgozó JD Payne és Patrick McKay lesznek.

A várhatóan 2021-ben induló sorozatban az eredeti filmeket rendező Peter Jackson szerepe egyelőre kérdéses. A csatorna szerint még folynak megbeszélések a rendezővel, ám Jackson szóvivője szerint szó sincs arról, hogy részt venne a sorozat készítésében. A széria várhatóan a könyvek előzményeit fogja feldolgozni, az első évad a pletykák szerint Aragorn fiatalkorára fókuszál majd.

Öt évada is lehet a Gyűrűk Ura-sorozatnak
Kiderült pár információ az Amazon megaprojektjéről. A sorozat ismert karakterekre fog fókuszálni, de nem a film történetét ismétli meg. Remélik, hogy ez lesz az új Trónok harca.

Kiemelt kép: New Line Cinema /Warner Bros.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik