Kultúra

Kanye West többé-kevésbé érthetően elmagyarázta, miért imádja Trumpot

Hosszú interjút adott Kanye West az ABC-n Jimmy Kimmel műsorában. A rapper amellett, hogy üzleti terveiről és legújabb albumáról is szót ejtett, azt is megvitatta a házigazdával, miért lett óriási támogatója Donald Trump amerikai elnöknek. Elmondta, hogy szerinte a társadalom túlságosan a múltban elkövetett hibákra fókuszál, és újrahasznosítja a történelmet. Trumpban azt látta meg, hogy a politikus szerinte nem félt szembe menni mindazzal, ami eddig alapvetőnek számított, és óriási víziójával jó irányba viszi el az emberiséget.

West azt is elmondta, hogy idő kellett neki ahhoz, hogy őszintén felvállalja poltikai gondolkodását a feketék és a rapperek közösségének nyomása miatt. Szerinte a Trumppal való találkozás adta meg a végső lökést ahhoz, hogy a nyilvánosság előtt is hirdesse, mit is gondol igazából a jelenlegi elnökről.

Ez azt jelentette, hogy le tudtam küzdeni a félelmemet, és felvállani a véleményemet, nem törődve azzal, hogy más mit gondol.

– magyarázta.

Közben szót ejtett arról, hogy ugyanúgy nem értik meg őt sokan, mint ahogy anno Galileo Galileit sem értették meg, illetve hogy mindannyian egy szimulációban élünk.

A teljes interjú itt tekinthető meg:

Kanye West először tavaly, egy félbeszakadt koncertjén beszélt hosszan, nagyjából összefüggéstelenül arról, miért szereti az elnököt. Később a Twitteren is kiállt a politikus mellett, illetve ‘Make America Great Again’ feliratú sapkában mutatkozott. Trump és West élőben is találkoztak, hogy megvitassák az USA nagyvárosaiban lévő lemaradó, gettósodó városrészek helyzetét, ekkor az elnök West sapkáját is dedikálta.

Kép: Jimmy Kimmel Live/ABC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik