Kultúra

Stephen King fia szerint Steven Spielberg Cápa című filmje segíthet megoldani egy 1974-es gyilkossági ügyet

Különös összefüggésre lett figyelmes Joe Hill, Stephen King fia egy 44 éve megoldatlan gyilkosság ügyében: a szintén íróként dolgozó Hill szerint ugyanis a Cápa című film újabb nyomokat tartogathat a Dűnék Hölgye néven elhíresült, 1974-ben meggyilkolt nő ügyével kapcsolatban.

Az író a film 40. évfordulós vetítésén szúrt ki egy abban szereplő statisztát, aki szerinte kísérteties hasonlósággal bír az 1974-ben felfedezett, azóta azonosítatlan halotthoz. Hill még régebben hosszas blogposztban ecsetelte elméletét, és most az Esquire-nek is megerősítette, hogy tartja az elméletet. Elmondása szerint mivel a film forgatási helyszíne Massaschusets államban és a hely, ahol a testet megtalálták, gyanúsan közel van egymáshoz, alig 100 mérföldre:

A film és a gyilkosság egybesnek időben és térben, ami fenntartja annak a lehetőségét, hogy a Dűnék Hölgye pont jó helyen volt jó időben – vagy rossz helyen rossz időben.

Kép: Joe Hill/Provincetown Police Department

Hill a rendőrséggel is kapcsolatba lépett sejtésével. Még nehezítheti a helyzetet, hogy a Cápa elkészültekor nem listázták a filmekben szereplő statisztákat, így nem valószínű, hogy egyszerűen megfejtik a nő személyazonosságát. De lehetséges, hogy egy lépéssel mégiscsak közelebb kerültek az ügy megoldásához.

Kiemelt kép: Jason Merritt/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik