Kultúra

Még egy híresség került bajba évekkel ezelőtti viccei miatt

Ismét főhet a feje egy hírességnek azért, mert évekkel ezelőtt olyan poénokat sütött el, amiket 2018-ban már nem néz jó szemmel a közvélemény: ezúttal Trevor Noah-nak, a Daily Show dél-afrikai műsorvezetőjének ásták elő a múltjából azt a 2013-as stand up fellépését, amin az ausztáliai őslakos nők szépségével, illetve annak hiányával viccelődik.

A klipben, amit a komikus azóta eltávolított YouTube-csatornájáról, ez az állítólagosan offenzív szöveg hangzik el:

Nincs olyan, hogy a legszebb rassz. Minden rassz minden nője lehet szép. És tudom, hogy egy csomóan azt akarjátok felhozni: ‘De Trevor, még soha sem láttam egy szép ausztrál bennszülött nőt.’ És tudjátok, mit mondok erre? Hogy azért mondod azt, hogy ‘még,’ mert még nem láttad az összeset.

A felvételt egy Joe Williams nevű aktivista szúrta ki, aki rögtön be is támadta a komikust:


Ezután pedig a Twitter tette a dolgát:

Noah hamarosan válaszolt a kritikákra, és elnézést kért öt éves vicce miatt. A komikus elmondta, hogy miután közelebbről is megismerkedett az ausztrál bennszülöttek történetével, megfogadta magának, hogy többet nem viccelődik velük.

Azonban ez nem volt elég a Twitteres Igazság Ligájának. Noah tweetjére többen is negatívan reagáltak, elégtelennek, erőtlennek találva a bocsánatkérést:

A komikus egyébként hamarosan elindul ausztrál turnéjára, ami lehet hogy bajba kerül, mivel többen is fellépésének bojkottálására szólították fel rajongóit.

Kirúgta a Disney a nemi erőszakkal s pedofíliával viccelődő sztárrendezőt
Aki mellesleg a minap orbánozott egyet. Más veszi át A galaxis őrzői című sorozatot.

Kép: Theo Wargo/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik