Kultúra

Jobban szeretjük az ABBA-t Pablo Escobarnál

Az amerikaiak viszont Denzel Washingtont szeretik jobban az ABBA-nál.

Abszolút nem meglepő módon imádták a magyar nézők a Mamma Mia! – Sose hagyjuk abbát, ami nyitóhétvégéjén majdnem 170 millió nézőt szedett össze, össszesen 122 ezer nézővel. Ezzel az ABBA-musical sikeresen a második helyre nyomta a múlt hétvégén bemutatott Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakációt, ami azért még összeszedett egy laza 80 milliót. A Hihetetlen család 2-re harmadik hétvégéjén is 27 ezren voltak kíváncsiak, a Jurassic World: Bukott birodalom, ami pedig már emberemlékezet óta folyamatosan a top 10-ben van, még hetedik hétvégéjén is ötezer nézőt hozott be.

Nem teljesített viszont ilyen jól a Javier Bardem és Penelopé Cruz főszereplésével készült Escobar. A mindössze tíz képernyőn vetített gengszterfilm 3900 nézőt hozz, ami csak a hétvégi lista nyolcadik helyére volt elég.

Amerikában viszont meglepő kihívója akadt a nyár legnagyobb filmjének jósolt Mamma Mia!-folytatásnak: a Denzel Washington főszereplésével készült A védelmező 2 35.8 millió dollárt szedett össze nyitóhétvégéjén, míg a musicalnek 34.4 milliót sikerült. A Hotel Transylvania, a Hihetetlen család 2, illetve a Jurassic World itt is a top 10-ben voltak. A védelmező 2-t nálunk egyébként augusztus 16-án mutatják be.

Érdekes fejlemény viszont, hogy a kínaiak megmentették Dwayne Johnsont.

Bemutatták ugyanis a sztár eddig nem túl jól muzsikáló Felhőkarcolóját az országban, ahol első hétvégéjén össze is szedett 48 millió dollárt. Amerikában ez két hét alatt sem sikerült a filmnek. Szerepet játszhat a film kínai népszerűségében az, hogy a filmben több ázsiai karakter is szerepel, illetve hogy annak cselekménye Hongkongban játszódik.

Kép: Universal

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik