Kultúra

Mindenki megnyugodhat: megegyeztek a fingó unikornisról

Elon Musk engedély nélkül használta egy coloradói művész munkáját, nem is fizetett érte, de most úgy tűnik, nyugvópontra jutott az ügy.

Még mielőtt Elon Musk lepedofilozta volna a thai gyerekeket megmentő búvárt, egy annál kisebb botrány miatt már szerepelt a lapokban: akkor azért, mert anélkül népszerűsítette a Tesla elektromos autóit egy fingó unikornist ábrázoló rajzzal, hogy erre engedélyt kért és kapott volna.

Elnézést kért a lepedofilozott hős búvártól Elon Musk
Pár nap alatt sikerült hülyét csinálnia magából a Tesla vezérének.

A szellentő egyszarvút Tom Edwards rajzolta, akinek a figyelmét a lánya hívta fel arra, hogy Musk használja a munkáját, és amikor a művész jelentkezett nála, Musk akkor is a rá jellemző nyers modorú Twitter-üzenetekben küldte el a fenébe (azóta ezeket a tweeteket törölte). Edwards még 2010-ben tervezte a bögréjét, amin egy unikornis fingik elektromosságot egy autóba, és Musk először 2017 februárjában tweetelte ki a bögrét, később azonban már ikonként is megjelent a Tesla operációs rendszerében. Most pénteken Edwards egy szűkszavú blogbejegyzésben tudatta a világ közvéleményével, hogy minden érintett számára megnyugtatóan sikerült megegyezni az ügyben.

(Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik