Kultúra

Pénzt gyűjtenek Kylie Jennernek, hogy ő lehessen a legfiatalabb dollármilliárdos

Mindenki megőrült.

Amint arról beszámoltunk, a Jenner-Kardashian reality-klán komoly mérföldkő előtt áll: a kozmetikumokban és megélhetési celebségben utazó huszonegy éves Kylie Jenner vagyona jelenleg olyan 900 millió dollár körül van, azaz hamarosan elérheti az egymilliárdos határt, ezzel ő lehet a valaha volt legfiatalabb dollármilliárdos, megelőzve ezzel az eddigi csúcstartó Mark Zuckerberget, aki huszonhárom évesen érte el ezt a pontot.

Ez eddig oké is, hiszen a féktelen celebkultusz erejét rég nem szabad alábecsülni, ami viszont egészen elképesztő, hogy a támadhatatlan értékrendű rajongók közösségi finanszírozású kampányt indítottak, hogy összedobják Kylie-nak a hiányzó százmilliót. Nehogy ne érje be Zuckie-t, ugye. A kampány nem csak elindult, hanem működik is, valóban vannak emberek, akik pénzt küldenek e nemes célra.

A GoFundMe-kampányt egy másik Instagram-sztár, a The Flat Jew néven ismert Josh Ostrovsky indította, nem kevés szarkazmussal a kampányszövegben:

Nem akarok olyan világban élni, ahol Kylie Jennernek nincs egymilliárd dollárja. MUSZÁJ ÖSSZEGYŰJTENÜNK 100 MILLIÓ DOLLÁRT, HOGY HOZZÁSEGÍTSÜK AZ EGYMILLIÁRD DOLLÁRHOZ, KÉRLEK, OSZD MEG, EZ BORZASZTÓAN FONTOS!

– így a leírás. Arra aligha számított a pikírt ötletgazda, hogy az emberek TÉNYLEG elkezdenek adományozni, pedig ez történt. A cél azért még messze van, de így is egészen hihetetlen, hogy erre valódi emberek valódi pénzt áldoznak, sőt, míg a legtöbben alig pár dollárt dobtak a kalapba, volt egy ember, aki 500 dollárral küldte meg a kampányt, mely jelenleg 1200 dollár körül jár. Bele kéne húzni, kérem!

Kiemelt kép: AFP PHOTO / Angela Weiss

Ajánlott videó

Olvasói sztorik