Kultúra

James Bond a CIA-t reklámozza

Daniel Craig segít az ügynökségnek abban, hogy jobb színben tudják feltüntetni magukat.

A CIA központjába, Langley-be látogatott Daniel Craig. A színészt azért hívták meg, hogy segítsen az ügynökséget jobb színben feltüntetni a köz számára, és segítsen az amerikaiaknak megérteni, hogy egy ilyen szervezet hogyan működik a való életben. A látogatás a CIA által júniusban indított Reel vs Real nevű kezdeményezés keretében jött létre, amelynek célja, hogy rávilágítson a filmekben szereplő és a valóságbeli ügynökségek közti különbségekre.

A CIA képviselői elmagyarázták Craignek, hogy a titkosügynöki munka a való életben sokkal inkább a rejtőzködésről, mintsem a támadásról szól, és a csapatmunkára nagyobb hangsúly kerül, mint az egyéni akciókra. A titkosszolgálat képviselői szerint a színészt lenyűgözte, mennyi munka van egy ilyen szervezet működésében.

Daniel Craignek egyébként a következő Bond-film lesz az utolsó megjelenése a titkosügynök szerepében. A sorozat huszonötödik filmjét decemberben kezdik forgatni, a rendezést és a forgatókönyvet a Trainspottingbanés A partban is együtt dolgozó Danny Boyle és John Hodge intézik. Ez lesz az első olyan Bond-film, aminek a MeToo utáni kihívásokkal is meg kell küzdenie a női karakterek ábrázolásában, illetve egyes információk szerint akár meg is ölhetik benne a főszereplő titkosügynököt.

Fotó: CIA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik