Kultúra

John Malkovich is a Vatikánban kavar majd

Ennél jobb partnert nem is kaphatott volna Jude Law magának.

Az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb hangulatú sorozata Az ifjú pápa volt, amelyben Jude Law élete alakítását nyújtotta: ő alakította XIII. Piuszt, aki nemcsak az első amerikai pápa, de pofátlanul fiatal, és fenekestül forgatja fel a katolikus egyházat. Az Oscar-díjas Paolo Sorrentino gyönyörűen ültette át álomszerű, melankolikus stílusát a vászonról a képernyőre, így nem meglepő, hogy megállapodott az HBO-val a folytatásban.

A The New Pope-ot ősszel kezdik forgatni, de elég keveset tudni róla. Állítólag nem Az ifjú pápa következő évada lesz, hanem önálló minisorozat, de ugyanúgy a modern pápaság világában játszódik majd. Az még nem tisztázott, hogy Jude Law ugyanazt a karaktert alakítja-e, vagy valaki mást, de az biztos, hogy itt is fontos szerephez jut. Akárcsak John Malkovich, aki a Variety szerint leszerződött a sorozathoz. A pletykák szerint ő alakítja a címben is megjelölt új pápát, de erről még nincs hivatalos információ. Mindenesetre nála tökéletesebb választást nehéz elképzelni egy Vatikánban játszódó történethez, amely a hatalmi játszmák bemutatását vegyíti a lélektani elemzéssel.

Malkovich amúgy nemrég Budapesten is járt, ahol a fellépése előtt még a róla szóló kiállításon is tartott egy tárlatvezetést. A Malkovich, Malkovich, Malkovich  –  Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítás fotósával készített interjúnkat itt olvashatja:

Malkovich tényleg elhitte, hogy ő Marilyn Monroe
Interjú Sandro Millerrel, aki újrajátszatta Malkovich-csal a fotózás történetét.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik