Kultúra

Ismét Budapesten koncertezik Ennio Morricone

A tavalyi 60 Years of Music World Tour után jövőre is ellátogat hozzánk Ennio Morricone. A zeneszerző kilencvenedik születésnapját ünneplő koncertsorozat részeként 2019. január 23-án, este 8 órakor lép fel a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar kíséretében. Az eseményt a  Papp László Sportarénában tartják.

A kétszeres Oscar-díjas, Grammy- és Golden Globe-díjas zeneszerző repertoárjában olyan filmek zenéi csendülnek fel, mint a Volt egyszer egy vadnyugat, A profi, Egy maréknyi dollárért, A Jó, a Rossz és a Csúf, és az Aki legyőzte Al Caponét. Quentin Tarantino legutóbbi filmjének, az Aljas nyolcasnak is ő csinált zenét.  Morricone egyébként 2017-es turnéja után még azt nyilatkozta, hogy visszavonul a koncertezéstől, és inkább a zeneszerzésre fókuszál. De hát csak egyszer lesz kilencven éves az ember, így nem teljesen meglepő, hogy bevállalt még egy fellépéssorozatot.

A tavalyi fellépése előtt Morricone-t a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntette ki Nyitrai Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott, mert elmondása szerint a zeneszerző kiemelkedően sokat tett a magyar zeneművészet népszerűsítéséért. Amikor bejelentette visszavonulását, mi is hosszabb cikkben tisztelegtünk a mester előtt.

Kiemelt kép: Starpix/APA-PictureDesk via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik