Kultúra

Balsai Móni sorozatgyilkosra vadászik az év legkeményebb magyar filmjében

Azaz az X - A rendszerből törölve című thrillerben, amelynek itt az első előzetese.

Három évvel a tucatnyi filmfesztiválon díjazott Liza, a rókatündér után idén új produkcióval jelentkezik Ujj Mészáros Károly, akinek második rendezéseként ősszel fog mozikba kerülni az X – A rendszerből törölve című thriller. A forgatókönyvíróval és rendezővel ismét együtt dolgozó Balsai Móni főszereplésével készült filmnek megjelent az első előzetese, amely egy igencsak sötét és feszült alkotást ígér.

A sztori szerint a Balsai Móni által megformált főhős, Éva nagyszerű rendőr, észrevesz olyan részleteket és összefüggéseket is, amelyeket mások nem. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság igazából összefügg, és egy zseniálisan gonosz sorozatgyilkos műve. Ugyanakkor Éva terepen használhatatlan, amióta férje öngyilkos lett. Azóta pánikbeteg, szorong és a mániáival küzd. Kinn a terepen leblokkol, képtelen részt venni a rendőrség munkájában. Mindeközben a város választások előtt áll, az utcákon eluralkodik a káosz. A zsaruk nem érnek rá egy bizonyíthatatlan üggyel foglalkozni, ezért Éva egy hozzá csatlakozó új tiszt, Péter (Schmied Zoltán) segítségével ered a sorozatgyilkos nyomába. Nyomozásuk végül aztán nagy hatalmú emberekhez vezet.

Balsai és Schmied mellett Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Molnár Áron, Olasz Renátó és Szabó Győző játszik még Ujj Mészáros Károly filmjében.

A rendező és vele közösen a Liza, a rókatündért is író Hegedűs Bálint (Parkoló, Kincsem) közös forgatókönyvéből forgatott X – A rendszerből törölve november 1-jén fog a hazai mozikba kerülni.

Kiemelt kép: FocusFox/InterCom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik