Kultúra

Riválisa akadt a Disneynek az év üzletében

Új vevő jelentkezett be a Foxra, elég komoly ajánlattal.

Decemberben jelentették be a történelmi üzletet, miszerint a Walt Disney Company megvásárolja Rupert Murdoch médiabirodalma, a 21th Century Fox szórakoztatóipari ágának jelentős részét. Külön cikkben latolgattuk, hogy milyen változásokat hozhat ez a gyakorlatban, ezt itt olvashatja el.

Most azonban kissé bonyolódott a helyzet, hiszen új vevő jelentkezett be Murdoch birodalmára. A philadelphiai székhelyű médiaóriás, a Comcast ráadásul jócskán ráígért a Disneyre: az 52,4 milliárd dolláros ár helyett 65 milliárd dollárt ajánlott a Foxért. Iparági elemzők szerint a Disney jócskán rá tud még ígérni erre, így durva licitháború várható, ha belállnak a küzdelembe.

Amúgy a hatalmas összeolvadások időszaka ez az amerikai szórakoztatóiparban, hiszen épp a napokban hárultak el az akadályok a Time Warner felvásárlása elől, amelyre az AT&T médiacég vetett szemet. Ezen bátorodhatott fel a Comcast is, amelynek egy korábbi ajánlatát épp arra hivatkozva dobta vissza a Fox, hogy a versenyhivatal azt úgysem engedné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik