Kultúra

Hiánypótló app mondja meg, mit olvassunk Stephen Kingtől

Bár a legegyszerűbb válasz az lenne, bármit, de az alkalmazás ennél sokkal kifinomultabb válaszokat ad.

Stephen King művei eleve reneszánszukat élik, sorra jönnek a horrormester köteteiből készült újabb és újabb filmek és sorozatok, jobbak, rosszabbak. Van miből választani: King életműve több mint ötven kötetet számlál, és hogy a bőség ekkora zavarából mégis sikerüljön a leginkább hozzánk passzolókat kihalászni, ebben segít egy új app.

Az alkalmazás, mely Stephen King Library névre hallgat, ingyenes, és elérhető minden olyan eszközre, ami tud hangvezérlést. Az ötlet az író kiadója, a Scribner okosainak fejéből pattant ki, arra voltak kíváncsiak, hogy a technológia ilyen használata alkalmas lehet-e új olvasók bevonására. Chuck Verrill, a szerző ügynöke elmondta, hogy tavaly év vége felé kezdtek dolgozni a hangvezérléses alkalmazáson, mely június 11-e óta már elérhető, és lényege, hogy néhány meglehetősen randomnak tűnő kérdést tesz fel a felhasználónak, majd a válaszok alapján öt-hat, direkt a válaszadó ízléséhez passzoló Stephen King-kötetet ajánl. Ehhez a Scribner szerkesztői állították tizenegy különféle listába King műveit, ezen listák egyikét adja ki az app algoritmusa a válaszok alapján. Vásárolni nem kell, nem is lehet az appban, ez csak egy kis segítség az olvasóknak.

A szerző persze nem tiltakozik, bár nem igazán tudja követni a dolgot. A Wall Street Journalnak így fogalmazott:

A technológia megelőzte a felfogóképességemet. A kiadó mindent elmondott róla, de én nagyjából annyit tudtam csak hozzáfűzni, hogy persze, oké, jól hangzik, bánom is én, üssétek csak ki magatokat nyugodtan.

Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/Jim Spellman

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik