Kultúra

Trump és Kim ihlette ételeket árulnak Szingapúrban

Donald Trumpra és Kim Dzsongunra utaló fogásokkal próbálnak hasznot húzni a leleményességükről híres szingapúri vendéglátóhelyek az amerikai és az észak-koreai vezetői keddi szingapúri találkozója előtt.

Közismert, hogy az amerikai elnök imádja a hamburgert és a történelmi csúcstalálkozó alkalmából sok vendéglő állt elő a klasszikus amerikai gyorsétel saját változatával. Több étterem kimcsivel, a híres koreai savanyúsággal kínálja a marhafasírtos szendvicset.

A Sinfonia nevű olasz étterem, ahol 138 szingapúri dollárnál (28 ezer forintnál) kevesebből nem lehet megvacsorázni, Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt helyezte kínálata középpontjába. A csúcstalálkozó alkalmából előállt az R.B.W. (vörös, kék, fehér) nevű, az amerikai és az észak-koreai zászló színeire utaló menüvel, amely Kim két kedvenc ételéből, kobe japán marhából és kaviárból álló fogásokat tartalmaz.

A Lucha Loco mexikói étteremben választani lehet az El Trumpo nevű, amerikai stílusú, marhahúsos és uborkás taco és a koreai sültcsirkével töltött Rakétaember-taco közül – az amerikai elnök az észak-koreai vezetőt nevezte „rakétaembernek” konfliktusos viszonyuk egy pontján. 

Az Orchidea bevásárlóutcában lévő Hopheads bárban Bromance (testvéri románc) néven kínálnak koktélt sörből, tequilából, diétás kólából és szodzsuból (koreai rizspálinka). Egy kicsivel odébb, az Escobar lokálban 12,60 szingapúri dollárt (2500 forintot) kóstál a Trump nevű, whiskyalapú kék itóka vagy a Kim nevű vörös koktél, amelynek alapja a szodzsu.

(MTI)

Kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO/Roslan RAHMAN

Ajánlott videó

Olvasói sztorik