Kultúra
Budapest, 2010. március 15.
Nagy-Magyarország alakú árpádsávos felvarró látható egy motoros bőrkabátjára varrva a Jobbik Magyarországért Mozgalom március 15-i megemlékezésén és nagygyűlésén a főváros V. kerületében a Bajcsy-Zsilinszky úton.
MTI Fotó: Földi Imre

Trianoni határrevíziót vizionál Raffay Ernő

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 06. 04. 10:38

A történész szerint Erdély nem veszett el, erős hadsereg, okos diplomácia és egy nagyhatalom kell.

A Magyar Időkben a nemzeti összetartozás napján Raffay Ernő hosszan bírálja a marxista, liberális történészeteket, akik Trianon valódi kutatását akadályozzák, amivel „hadat viselnek a magyarság ellen”, bár „semlegesen” már írnak Károlyi Mihályról, Kun Béláról.  A kormánylapban az Antall-kormány egykori honvédelmi államtitkára külön kitér Romsics Ignácra, aki szerinte a marxista és liberális történészek szellemi örököseként mondta azt a Heti Válasznak, hogy Erdély elvesztésébe bele kell törődni.

Szerinte

Erdély nincs elveszve. (…) aki ezt mondja, az hazudik, ráadásul dezinformálja az erdélyi magyarságot.

A magyarok háromképpen viszonyulhatnak Trianonhoz. Elfogadják véglegesnek a trianoni helyzetet. Hősiesen küzdenek az autonómiáért, amit a székelyek esetében el kell felejteni.

Szerinte a harmadik a megoldás, ami nem más, mint a területi revízió, a határmódosítás. 

Emlékeztet rá, 1938 és ’41 között négyszer módosították javunkra a határt a korabeli nagyhatalmak segítségével. Az ügyhöz most is meg kell nyerni egyik vagy másik nagyhatalmat.

Brüsszel, 2016. október 3.
A kombóképen fent Kvasznai Árpád brüsszeli otthonában 2016. október 3-án. A férfi 1957 szeptemberében érkezett Belgiumba, az akkori Jugoszlávián keresztül. 
Lent a Brüsszelben élő Kvasznai Árpád hűtőmágnese. A férfi számára ez a tárgy jelképezi szülőhazáját leginkább. A fotó 2016. október 3-án készült.
MTI Fotó: Kallos Bea
Még három év, és lejár Trianon
Ilyen és ehhez hasonló tévhiteket gyűjtöttünk csokorba, hogy cáfoljuk.

Okos magyar diplomácia kell, amit erős hadsereg és összetartó nemzet támogat. És nem vagyunk kilátástalan helyzetben: ha az országcsonkítás 98. évfordulóján erős magyar lélekkel mondjuk ki a nemzeti összetartozást, akkor nemzetünk mögött a véres, de csodálatos történelmünk, előttünk pedig a rejtélyes, ám megnyerhető jövő áll.

Nemrég Egry Gábor, a Politikatörténeti Intézet főigazgatója azt mondta lapunknak, hogy túl kell lépni az emlékezetpolitika megmerevedett Trianon-képén, mert az nemcsak indulatokat gerjeszt, hanem a korszak megértését is akadályozza.

Nem csak az magyar, akinek fáj Trianon
A nemzetárulózás kontra fasisztázás nem vezet sehova. Ideje lenne beszélgetni.

Orbán Viktor a nemzeti összetartozás napján Márti dalát osztotta meg.

Fotó: Marjai János / 24.hu
Orbán: A jövőt magyar nyelven írják
A miniszterelnök a nemzeti összetartozás napja alkalmából posztolt egy Auchan-reklámzenét.

Kiemelt fotó: MTI / Földi Imre

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Feloszlatták a Lánchíd spontán blokádját

Kommentek

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.