Kultúra

Borban az igazság – meg az LSD – a botrányfilmes új horrorjában

Gaspar Noé rendszerint gondoskodik róla, hogy néhány néző felháborodva és/vagy felfordult gyomorral hagyja ott a nézőteret. Új filmje, a Climax sem lesz más. Itt az első trailer.

Gaspar Noé a testnedvekkel teli Szerelem után megint egy torkig gombolt, nyakkendős, decens történetet vitt vászonra. Ja, mégsem, a főszereplők: egy csapat táncos, erotika, tucctucc, és egy hordónyi sangria, amit megkínáltak egy kis LSD-vel. Biztos jó buli lesz. A Climax – amit esélyesen Csúcspontnak fordítanak majdan – az író-rendező első teljesen francia nyelvű filmje a 2002-es Visszafordíthatatlan óta, műfaját tekintve horror lesz, a cannes-i vetítés előtt már amerikai forgalmazóra is lelt, és már trailere is van, lásd alant.

A sztori a 90-es évek közepén játszódik majd, és egy tánccsoport háromnapos edzőtáborát követi, pontosabban annak lezárását: a csapat ugyanis az erdei elvonulás végét megünnepelendő fergeteges záróbulit tart, annak kellékei között pedig egy óriási tál sangria is helyet kapott. Igen ám, de valaki belecsempészett az italba némi LSD-t, így a buli alighanem néhány fokozattal vadabb lesz még annál is, mint amire hőseink számítottak. A film első hivatalos vetítései csak ősszel lesznek, a cannes-i bemutató alapján viszont egyelőre egészen népszerűnek tűnik: 9 pont fölött áll az IMDb-n. A főbb szerepekben Sofia Boutella, Romain Guillermic, Giselle Palmer, Kiddy Smile, Taylor Kastle és Sharleen Temple lesznek láthatók.

Kiemelt kép: Wild Bunch

Ajánlott videó

Olvasói sztorik