Kultúra

Kirúgták egy kávézó alkalmazottait, mert rapzenét hallgattak

Két barista állásába került, hogy felcsendült a „niggerezést” sem nélkülöző szám.

A Pitchfork számolt be arról az esetről, amely az észak-karolinai Duke Egyetem kávézójában történt, ahol is a hét elején kirúgtak két ott dolgozó baristát, amiért a műszakukban a Young Dolph nevű rapper Get Paid című obszcén dalszövegű száma szólt.

A két alkalmazott, név szerint Britni Brown és Kevin Simmons munkaviszonyának megszüntetéséről az egyetem diákügyekért felelős alelnöke, Larry Moneta gondoskodott, miután a kávézóba betérve mélységesen felháborodott azon, hogy milyen zene fogadta.

A baristák beszámolói szerint egyébként Brown volt a zenefelelős és ő igazából nem tett semmit azon túl, hogy beállította a Spotify egyik lejátszási listáját, amelyen (pechükre) éppen akkor következett a Get Paid, amikor Moneta betért a kávézóba. Utóbbi amint meghallotta az igencsak vulgáris és a „nigger” szóval teletűzdelt refrénű nótát, nyomban letorkolta Brownt, akivel aztán komoly szócsatába is bonyolódott.

Az eset pénteken történt és Moneta annyira belelte magát a dologba, hogy hétfőre már el is intézte a két barista eltávolítását. Még úgy is, hogy sem a Get Paidet nem szándékosan hallgatták Brownék, sem a szabályzatában nincs kikötve, hogy milyen zene szólhat és milyen nem a kávézóban.

Az eset fényében íme a 2009 óta zenélő Young Dolph-féle Get Paid és annak klipje 2016-ból:

Kiemelt kép: YouTube/WORLDSTARHIPHOP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik