Kultúra

Kanye West most a rabszolgaságról beszélt hatalmas hülyeséget

Nemrég Trump mellett állt ki teljes mellszélességgel.

Ha Kanye West részéről tudatos marketingstratégia, hogy időnként botrányt kavar, akkor az utóbbi időben erőn felül teljesített. A TMZ adásában például arra talált utalni, hogy a rabszolgaság tulajdonképpen az alávetett feketék döntése volt.

 Amikor a négyszáz éves rabszolgaságról hallok… négyszáz év? Az már inkább választásnak tűnik. Mentális börtönbe zárjuk magunkat

– mondta a rapper, majd azt fejtegette, hogy a börtön szót jobban szereti a rabszolgaságnál, mert univerzális, így összeköti az emberi fajt. A történelemfilozófiai kijelentésből persze hatalmas felháborodás lett, így West a Twitteren volt kénytelen magyarázni a bizonyítványt. Szerinte nyilván nem arra gondolt, hogy a feketéket szabad akaratukból verték rabláncra és pakolták hajóra, inkább arra próbált utalni, hogy nem börtönözhetjük be az elménket még négy évszázadon át.

West azzal is borzolta a kedélyeket, hogy több ízben kiállt Donald Trump mellett, aki szerinte nemcsak “jó srác”, de az emberekért harcol, és a rap egyik kedvenc figurája. Nemrég még egy dalban is támogatását fejezte ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik